Festivalul gravidelor: „Ai încredere în tine ca tânără mămică”

Festivalul gravidelor: „Ai încredere în tine ca tânără mămică”

Pe 27 mai a avut loc cea de-a patra ediție a festivalurilor marca „Odoraș”. Festivalul Gravidelor este unul special, deoarece aproximativ fiecare participantă poartă sub inima ei o nouă viață. De aceea, în cadrul evenimentului pentru viitoarele mămici s-au abordat mai multe subiecte utile precum: concepția, perioada de sarcină, atașarea corectă la sân, microflora intestinală a bebelușilor și altele. 

Primul invitat special al serii a fost doctorul habilitat în medicină, profesor universitar, Valentin Friptu, care a vorbit despre arta de a da viață unui copil, cum trebuie o femeie să se pregătească de o eventuală sarcină, importanța nutriției corecte și rolul vitaminelor în dezvoltarea bebelușilor. Pentru a afla mai multe detalii din discursul Domnului Friptu accesați AICI.

Al doilea invitat al evenimentului a fost medicul internist Corneliu Bîlici, reprezentantul companiei farmaceutice Heel. Domnul Bîlici le-a relatat mămicilor despre produsele Heel pentru gravide, rolul și eficacitatea acestora, despre terapia medicamentoasă în timpul sarcinii: riscuri și restricții. Utilizarea corectă a medicamentelor în timpul sarcinii permite nu numai menținerea și îmbunătățirea stării mamei, ci și prevenirea efectelor nedorite ale medicamentelor asupra fătului și nou-născutului. Preparatele recomandate au fost: Engystol, Viburcol, Nervoheel și Traumel. Engystol este un preparat care se administrează pentru tratamentul și prevenirea SARS, care reduce durata și severitatea simptomelor. Viburcol se administrează ca adjuvant în tratamentul complex al bolilor însoțite de anxietate și iritabilitate, cu sau fără febră, în special la copii. Atunci când vă confruntați cu supraîncărcare psiho-emoțională preparatul Nervoheel vă poate fi de folos. Traumel este preparatul cu acțiuni multiple. Se utilizează în cazul rănilor, leziunilor, arsurilor, erupțiilor cutanate de scutec, inflației pielii și altele, atât la copii cât și la maturi.

Olga Gutium, specialist superior în alăptare, reprezentantul companiei Bayer, le-a vorbit mămicilor prezente în sală despre „Atașarea corectă la sân, cheia succesului alăptării. Aliații Bayer în perioada de după naștere”. Regulile fundamentale în alăptare, despre care a vorbit Olga Gutium, sunt: alăptarea bebelușului la cerere, alăptarea pe timp de noapte, lipsa înlocuitorilor de sân în îngrijirea copiilor, încredere în corpul tău, dieta echilibrată, atașarea corectă la sân. Atașarea corectă se face în modul următor: atingeți mamelonul de buzele copilului,  așteptați ca copilul să deschidă gura larg, aduceți rapid copilul la sân, îndreptându-și buza inferioară sub mamelon. Pentru îngrijirea sânilor în perioada alăptării și a ragadelor mamare a fost prezentat produsul Bepanthen unguent.

Produsul Bepanthen unguent este eficient și în protejarea pielii împotriva iritației de scutec a bebelușului, a specificat reprezentantul medical al companiei Bayer, Vitalie Leancă. Bepanthen are rol în protecția pielii împotriva ragadelor mamare, are conținut ridicat de lanolină, nu conține coloranți, protejează împotriva roșeții, formează o barieră invizibilă ce protejează pielea până la 10 ore, susține regenerarea naturală, ajută la refacerea pielii din interior prin conținutul de provitamina B5.

În recuperarea după naștere, mămicilor le-a fost recomandat de către compania Bayer produsul Elevit 3, care le ajută să se dezvolte armonios. Elevit 3 are o formulă concepută special pentru a satisface nevoile nutriționale crescute din perioada alăptării și a îngrijirii postnatale.

Următoarea invitată a fost Alina Rîbac, reprezentantul medical al companiei Polpharma, care a abordat tema : Intestin sănătos – copil  liniștit”. În cadrul discursului le-a relatat mămicilor despre microflora normală, principalele cauze ale modificării microflorei, cum ar fi: patologii digestive, dereglarea alimentației. Produsul Acidolac este un remediu pentru corecția și profilaxia disbacteriozei intestinale pentru copiii de la o lună de viață, dar și la maturi. Produsul este stabil la trecerea prin mediul acid al stomacului și este rezistent la acțiunea acizilor biliari în intestinul subțire. Se administrează 1, 2 plicuri o dată pe zi.

Seria de produse MAMA NATURA, preparate naturale pentru tratarea eficientă și sigură a afecțiunilor copilăriei, au fost prezentate de către Crețu Rimma, managerul companiei Alpen Pharma. Primul produs recomandat mămicilor și viitoarelor mămici a fost Dentokind, care ajută la eliminarea manifestărilor dureroase în timpul dentiției la sugari și copii mici cum ar fi: salivație crescută, mâncărime, umflarea gingiilor, diaree, febră. Dormikind, este un alt preparat din gama MAMA NATURA, special conceput pentru corectarea tulburărilor de somn la sugari și copii mici. Preparatul ajută bebelușilor să revină la un somn obișnuit, să elimine iritabilitățile și anxietățile excesive, restabilește structura somnului, nu este somnifer sedativ. Imunokind este preparatul natural, unic, care vă ajută să îi formați și întăriți imunitatea copiilor încă din primele zile de viață. Acesta contribuie la maturizarea fiziologică în timp util a sistemului imunitar, întărește sistemul imunitar, reduce de două ori durată și frecvența infecțiilor și alte. Kindinorm este un medicament natural, complex pentru corectarea tulburărilor de comportament și de atenție la copii și adolescenți.

Ultimul vorbitor din cadrul evenimentului a fost Veaceslav Culev, reprezentantul companiei Berlin-Chemie. În cadrul discursului le-a prezentat mămicilor preparatele: Quixx, Espumisan și Anaftin. Quixx baby conține apă de mare naturală diluată cu apă purificată pentru a obține o concentrație de sare de 0,9%, este steril și nu conține conservați. Picurătorul Quixx baby conține un sistem brevetat de filtrare antibacteriană pentru a preveni contaminarea și pentru a prelungi perioada de valabilitate. Espumisan este un produs care vine în ajutor când de confruntăm cu balonarea. Acesta nu se absoarbe, nu au fost observate reacții adverse, poate fi folosit ca antispumant după intoxicația cu agenți tensioactivi, se folosește pentru pregătirea examinării cu scop de diagnostic la nivelul abdomenului. Anaftin este un preparat pentru afte dureroase și leziuni bucale minore, servește ca scut împotriva durerii și vindecă leziunile. Anaftin ajută în gestionarea durerii determinate de: leziuni bucale minore, leziuni provocate de apăratele dentare, proteze ajustate incorect, ulcerații aftoase difuze.

La finalul evenimentului a fost aleasă REGINA SERII, graviduța cu cele mai multe săptămâni de sarcină. De această dată, mămica norocoasă a avut 41 săptămâni de sarcină. Revista Odoraș împreună cu partenerii și sponsorii evenimentului i-au oferit o cutie plină cu daruri pentru bebeluș.

Următorul festival marca Odoraș va avea loc pe data de 10 IUNIE. Pentru a putea participa la eveniment vă rugăm să completați formularul (clic AICI). 

Vă invităm să fiți cu ochii pe Odoraș pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu