Festivalul Mamelor desfășurat în premieră la Ungheni
- 2024-09-25
- 315
Pe data de 10 septembrie, Revista pentru părinți Odoraș, a organizat pentru prima dată Festivalul Mamelor în orașul Ungheni. La eveniment au participat peste 50 de mămici și viitoare mămici, care au avut ocazia să asculte sfaturile medicilor și reprezentanților companiilor farmaceutice și cosmetice din țară.
Cea care a deschis acest eveniment, a fost reprezentanta companiei Nestle, Valentina Gîncu, medic pediatru, care a vorbit despre îngrijirea copiilor după externarea din maternitate și alimentația mamei. Îngrijirea și alimentația nou-născutului sunt esențiale pentru dezvoltarea sa optimă. O alimentație echilibrată a mamei, bogată în nutrienți, influențează pozitiv calitatea laptelui matern, oferind bebelușului toți nutrienții necesari. Dacă alăptarea nu este posibilă, formulele de lapte pot fi o alternativă sigură, dar sub îndrumarea medicului pediatru. Rutina zilnică, inclusiv îngrijirea corectă, somnul și igiena, contribuie la sănătatea și confortul micuțului, prevenind posibile complicații. În plus, îngrijirea medicală adecvată și prevenirea complicațiilor sunt cruciale pentru asigurarea unei dezvoltări armonioase și prevenirea problemelor de sănătate. Astfel, integrarea acestor aspecte asigură o bază solidă pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a nou-născutului.
Reprezentanta companiei Polpharma, Alina Rîbac, a vorbit despre menținerea sănătății prin buna funcționare a sistemului imunitar. Imunitatea este însușirea organismului de a opune rezistență în fața unor agenți patogeni și factori dăunători, pentru menținerea sănătății. Imunitatea este de două tipuri, înnăscută (determinate genetic) și dobândită. Stilul de viață sănătos, vaccinarea și suplimentele alimentare sunt cele care contribuie semnificativ la întârirea sistemului imunitar. Intestinul, este cel mai mare organ imunitar. De aceea, o microflora normală este esențială pentru reglarea imunității, eliminarea toxinelor, sinteza vitaminelor, metabolismul acizilor grași, schimbul de căldură, ș.a. Pentru o microflora sănătoasă, reprezentanta a recomandat produsul Acidolac – un preparate care conține atât probiotice, cât și prebiotice, care completează flora bacteriană a tractului gastro-intestinal. Cui i se recoamndă: Copiii în primul an de viață, care sunt alimentați cu hrană artificială și mixtă; Copiii care suferă de infecții respiratorii virale și bacteriene frecvente; În tratamentul complex al copiilor cu alergii alimentare și diateze; La toți ce administrează antibiotice; În infecții intestinale acute (salmoneloză, shigelloză, diaree virală); În bolile inflamatorii cronice ale intestinului subțire și gros; În imunosupresie; Stres cronic; În cazul schimbării naturii alimentației (turism).
Reprezentanta companiei Centro Impex, Veronica Odobescu, medic pediatru, a vorbit despre colicile la bebeluși. Colicile sunt un fenomen destul de caracteristic, de regulă, unul din cinci copii are crize de plâns care încep după-amiaza și durează până târziu în noapte. Colicile apar de obicei în a treia sau a patra săptămână de viață (mai târziu la copiii prematuri) și până la șase săptămâni se intensifică, până la douăsprezece săptămâni problema începe de obicei să scadă și până la trei-patru luni colicile încetează. Simptomele colicilor: bebelușul plânge neconsolat, se încuntă și face grimase, strânge genunchii la piept, plânsul e strident și ascuțit, se înroșește la față, burtica e balonată și pumnișorii sunt încleștați. Metodele de prvenire a colicilor: Mișcări ale părinților - legănarea copilului. Exerciții - mișcări ale picioarelor, imitând o bicicletă. Alimentația corectă cu hrană artificială - biberon „anticolici”. Igienizarea ustensilelor copilului - suzetă, biberoane, linguri, (sterilizare timp de cel puțin șase luni, de preferință până la un an, apoi spălare imediată imediat după utilizare). Zgomotul alb, masajul și băile calde pot de asemenea să ajute pentru ameliorarea colicilor. Pentru eliminarea gazelor, medicul recomandă Flatam Plus, care prin intermediul plantelor ce le conține, posedă efect antispasmodic și antiflatulent. Acesta se folosește în cazul dispepsiilor, colicilor și flatulenței. De asemenea nu conține alcool, este pentru toate vârstele, începând cu primele zile de viață, are un gust plăcut, nu necesită dizolvat și este foarte bine tolerat!
Fondatoarea centrului de estetică Agness Aesthetic, Agnesia Vrabie, a vorbit mămicilor despre epilarea cu laser în timpul gravidității și a alăptării. Ceea ce trebuie să cunoască toate mamele și viitoare mame, este faptul că laserul nu afectează nici într-un fel sarcina sau alăptarea. Într-adevăr, nu este recomandat ca femeile să facă aceste proceduri în timpul acestor 2 perioade, din simplu motiv că este într-o stare hormonală foarte diferită decât femeile care nu sunt însărcinate. Hormonii sunt cei care răspund de creșterea părului, iar atunci când este un dezechilibru la nivel hormonal, procedura de epilare cu laser poate să nu fie eficientă.
Reprezentanta Clinicii Sante din Ungheni, Marina Verbina, medic terapeut-nutriționist, a vorbit despre analizele pe care ar trebui să le dea regulat o mămică, pentru ca aceasta să fie sănătoasă și respectiv, fericită. O mamă sănătoasă oferă mai multă grijă și atenție copilului.Sănătatea fizică și mentală a mamei influențează dezvoltarea copilului. Un stil de viață sănătos al mamei modelează obiceiurile copiilor. Alege alimente bogate în nutrienți: legume, fructe, proteine și carbohidrați de calitate.Hidratarea este esențială pentru sănătatea mamei și copilului. Evitarea alimentelor procesate și a celor cu mult zahăr. Analize medicale esențiale pentru mame: Hemoleucograma complete, Profil Lipidic, Glicemia, Testul pentru vitamina D, Testul pentru tiroidă (TSH, T3, T4). Clinica Sante deține un spectru foarte larg de analize și pachete promoționale, de care poate beneficia fiecare.
Reprezentanta companiei Labormed Zentiva, Olga Calmîc, a vorbit despre Gama Eubiotic și beneficiile multiple pe care le are aceasta în sănătatea noastră. 70% din totalul celulelor imune se afla la nivel intestinal, acolo unde se gasește microbiota intestinala. Ea este formata din peste 1000 de tulpini bacteriene rezidente sau tranzitorii, aflate în relație simbiotică cu organismul uman. Aceste bacterii benefice activează prima linie de aparare împotriva agenților patogeni și a toxinelor prin producerea de acizi organici și modificarea ph-ului local, mențin integritatea mucoasei intestinale, contribuie la sinteza unor vitamine și combat procesele inflamatorii intestinale, facilitează absorbtia și biodisponibilitatea mineralelor. Astfel, este foarte important să avem grijă de microbiota noastră. Tocmai de aceea reprezentanta recomandă preparatul Eubiotic, care se folosește în situaţiile în care este necesară regenerarea florei intestinale, cum ar fi cazurile de diaree cauzată de folosirea de antibiotice, virusuri, bacterii sau paraziţi. Pentru o doză mai mare de vitamine, se recomandă Eubiotic IMUNOFLU, care pe lângă bacteriile bune, mai conține și vitamina C, D și Zinc, oferind astfel o schemă mai amplă de tratament.
Fondatoarea Brand-ului Beauty Mama, Parascovia Morari, le-a vorbit mămicilor din Ungheni despre importanța purtării lenjeriei potrivite și trucuri de îngrijire a acesteia. Ca să alegem corect mărimea la sutien, este nevoie să fie probat, atunci când banda inferioară se ridică, înseamnă că mărimea pe care o porți este prea mare. Mărimea ideală trebuie să aibă banda inferioară fixă, dar confortabilă. Dacă sutienul lasă urme la subraț sau sânul este bombat peste cupă, mărimea este prea mica. Mărimea ideală este atunci când sânii sunt încadrați perfect pe banda metalică. Un alt sfat ar fi ca atunci când purtăm haine albe, nu trebuie să purtăm lenjerie albă, ci un abej, întrucât cea albă se vede și arată inestetic. Chiloțeii zi de zi se iau cu o mărime mai mare decît mărimea la haine iar lenjeria modelatoare se ia cu o mărime mai mică ca mărimea la haine. Lenjeria se spală cu detergenți ecologici, în caz contrar trebuie schimbată la fiecare 6 luni. Rețeaua de magazine Beauty Mama deține o gamă largă de lenjerie și hăinuțe pentru mame, cât și cele necesare pentru naștere și pentru nou-născuți.
Nelipsită a fost și tombola de la final, la care mămicile au avut ocazia să câștige cadouri frumoase și generoase de la partenerii și sponsorii revistei Odoraș.