O șezătoare în ALB. Vezi evenimentul care adună cele mai multe gravide din Chișinău!

O șezătoare în ALB. Vezi evenimentul care adună cele mai multe gravide din Chișinău!

 

Mame, graviduțe, tătici și bunicuțe, din Chișinău și nu doar, s-au întâlnit la o șezătoare dedicată sănătății celor mai scumpe persoane din viața lor – copiilor. La 16 mai peste 150 de părinți au discutat cu medici profesioniști teme importante și de actualitate.

 

Dress-code-ul evenimentului „Şezătoarea Mamelor” a fost de această dată culoarea ALB! În rochiţe, tricouri sau bluze albe, mamele au adus un plus de prospeţime și seninătate, prin vestimentația și atitudinea lor.

 

Mai mult de jumătate dintre participantele la această ediție au fost graviduțe. Probabil și pentru că temele abordate le-au fost extrem de utile viitoarelor mame. Medicul Sabina Dimineț, ginecolog la Medexpert a vorbit despre prima săptamână după naștere și în special despre acele aspecte problematice și dureroase pentru mamă – suturile, crampele uterine, eliminările, fisurile la nivelul mameloanelor etc., de care nu este lipsită aproape nici o mamă. Medicul a dat recomandări referitor la igiena corectă a zonei intime, care ar ajuta-o pe femeie să treacă mai ușor peste acestă perioadă, astfel încât să se bucure din plin de venirea pe lume a bebelușului. Ginecologul a recomandat ca, în primele zile după naștere, să se facă igiena zonei intime cu apă fiartă și răcită, doar extern, fără spălături interne, să se evite relațiile sexuale până la terminarea lohiilor (scurgerile din uter - cam 3-6 săptămâni). De ajutor mamelor în igiena intimă este Epigen Gel, care va înlătura disconfortul, va menține PH-ul natural, având efect antibacterian și antiviral. În cazul fisurilor la nivelul mameloanelor cel mai eficient tratament este expunerea sânilor la aer liber (în casă sau afară, la soare, dacă este posibil) și spălarea acestora doar cu apă, nu cu săpun.  

 

Despre cea mai frecventă problemă a bebelușilor după naștere, colicii, a vorbit Viorel Verbinski, reprezentant Berlin Chemie. Pe lângă cauzele colicilor și felul în care se manifestă această problemă, el a prezentat un produs eficient și pe larg recomandat de medici – Espumisan, care poate fi administrat din primele zile de la naștere și este foarte eficient în tratament, în special, datorită conținutului de simeticonă. Pentru eficacitatea tratamentului, este important să se adminstreze exact cantitatea indicată de medic sau în prescripția medicală și nu mai puțin de 7 zile.

 

Despre bolile de ochi la copii și maturi, cu accent pe cataracta și glaucom, au vorbit medicii oftalmologi de la Medpark, Cornelia Ceban și Vera Chiriac. Medicii au menționat că este extrem de important controlul minuțios al ochilor bebelușului la o lună de viață, astfel încât să se examineze cristalinul, fundul ochiului și alte aspecte importante pentru oftalmologi. Apoi, în fiecare an, atât copiii, cât și maturii, trebuie să treacă un control profilactic pentru evitarea unor afecțiuni mai grave. Un control complex, cu aparate de ultimă generație, poate fi realizat și la Spitalul Internațional Medpark. Despre cataractă și glaucom, de care sunt afectați nu doar cei vârstnici, ci și bebelușii, atunci când afecțiunile sunt congenitale, citiți mai multe în acest articol.

 

Odată cu venirea primăverii s-au acutizat și alergiile, așa numite „de sezon”, provocate de puful de plop, polen, flori ș.a. Primul ajutor în cazul rinitelor alergice este unul natural și inofensiv – apa de mare. Un produs de calitate pe bază de apă de mare este Marimer, care se găsește în farmacii într-o gamă largă – isotonic sau hipertonic, pentru bebeluși sau maturi, pentru tratarea rinitelor sau chiar, o formă specială, pentru complicațiile acestora – sinusitele. Frecventă în cazul alergiilor este și iritația oculară, Optiserum este de ajutor în acest caz, fiindcă curăță de impurități și calmează ochii.

 

Pe lângă temele medicale, la eveniment am invitat și un designer profesionist, care le-a vorbit celor prezenți despre cum să amenajeze corect, plăcut și comod casa pentru familiile lor. Ludmila, designer la Fabrica de mobilă Tandem a menționat că una dintre cele mai importante zone dintr-o casă este dormitorul, de aceea trebuie să-l amenajăm cât mai confortabil, în plus, trebuie să avem grijă la alegerea corectă a saltelei, pentru un somn de calitate. În bucătărie este importantă economia spațiului și cât mai multă comoditate. Când amenajăm camera copiilor mereu ne gândim în perspectivă, de aceea trebuie să avem grijă ca odaia celui mic să fie confortabilă, fără colțuri și mobilă periculoasă, dar și ușor de readaptat. De asemenea, în dependență de vârsta copilului, trebuie să amenajăm și o zonă de dezvoltare a copilului - mai întâi cu jucării senzoriale, apoi cu cu cărți, tablă etc. La Tandem se realizează orice tip de mobilier, la dorința fiecăruia, din materiale ecologice și cu garanție de 5 ani.

 

Tradiția evenimentului este alegerea „reginei serii” și anume a mamei cu cel mai mare termen de sarcină, care de această dată a avut 40 de săptămâni și 5 zile de gestație. Fundația Edelweiss, împreună cu partenerii evenimentului i-au oferit gravidei o cutie plină cu obiecte de primă necesitate pentru îngrijirea bebelușului ce urmează să vină pe lume în cel mai scurt timp.

Toți participanții au primit daruri de la Tedi, Ivatherm ș.a., iar zeci de norocoase au primit premii speciale la tombolă. La fourshette mamele s-au putut delecta cu cafea naturală Mokadeserturi delicioase de la Sweet Michelle și apa Bucovina, iar de la târgul improvizat au putut procura produse de calitate cu prețuri speciale.  

 

Următorul eveniment va avea loc pe 22 mai, participarea este gratuită, în bază de înregistrare, vedeți detalii aici.

Parteneri: Epigen gel, Medpark International Hospital, Espumisan (Berlin Chemie), Marimer, Fundația Edelweiss

Sponsori: Viorica-Cosmetic, New Nordic, ThaiPower.md, Chicco, Equilibra Moldova, PolPharma, Ivatherm, Numis Med, Klorane Bebe, MAXIKIDS, Pufies, Frosch, Ushastii Neani, Labormed, Make up school ADIT, Prăjituri Sweet Michelle, Panthenol - Omega Pharma,Magic Box, cafea Mocca, Tedi, Apa Bucovina ș.a

Fotografii: Natalia Bodiu, Foto d'Or

Adaugă comentariu