Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cum influențează vârsta tatălui, conceperea și dezvoltarea unui copil?

Cum influențează vârsta tatălui, conceperea și dezvoltarea unui copil?

Se pare că nu doar vârsta înaintată a mamei poate reprezenta un factor de risc pentru nou-născut.
 

Un studiu desfășurat în Franța a indicat că vârsta tatălui este importantă pentru conceperea unui copil. În plus, s-a constat o diminuare a ratei de sarcini după ce tatăl a depășit vârsta de 40 de ani. Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 12.000 de cupluri și a demonstrat că fertilitatea masculină intră în declin odată cu înaintea în vârstă.

Un alt studiu, efectuat pe un eșantion de circa 2.000 de femei, a demonstra că femeilor peste 35 de ani, ale căror parteneri aveau 45 de ani sau mai mult, le-a trebuit de 5 ori mai mult timp pentru realizarea concepției, decât celor de aceeași vârstă, dar cu parteneri cu vârsta până în 25 de ani.

Rata sarcinilor era mai mare cu 12,3% atunci când tații aveau până în 30 de ani și scădea până la 9,3%, când vârsta acestora depășea 45 de ani, în vreme ce nivelul sarcinilor pierdute creștea de la 13,7% la 32,4%.

Oamenii de ştiinţă au constatat că bărbaţii care au copii târziu îi expun la mai multe boli genetice rare, cum ar fi neurofibromatoza, achondroplastia (formă de nanism), schizofrenia sau autismul.

Foto: mommymomentsng.com
 

Share:

Articole recomandate