Primul festival din acest an organizat de Complexul Cultural VATRA va fi MAI Retro

Primul festival din acest an organizat de Complexul Cultural VATRA va fi MAI Retro

Centrul Cultural VATRA continuă promovarea valorilor spiritual-umane în rândurile publicului larg, de data aceasta prin provocarea sentimentului de nostalgie și interesului față de frumosul de altădată.
În perioada 28 aprilie – 1 mai, la Complexul Etno - Cultural Vatra se va desfășura cea de-a II–a ediție a Festivalului Retro Mai, o ediție specială atât prin conținut, cât și prin ideea conceptuală, care pornește de la denumirea festivalului „Retro” –  O  RETRĂIRE  a farmecului timpurilor  de demult.

Trăind într-o lume bolnavă spiritual, în ritmuri grăbite, oamenii au uitat esența unui simplu „Bună ziua!”, au uitat ce înseamnă comunicare, relaxare în sânul naturii, drumeții, picnic și apă de izvor. Și cel mai îngrijorător este faptul că, dacă maturii doar au uitat aceste lucruri, copiii de azi nici nu au de unde cunoaște ce înseamnă un mod sănătos de viață.

Festivalul MAI –Retro vine să reînvie în sufletele oamenilor dorința de a admira și a contacta cu frumusețea naturii, de a se relaxa într-un cadru pitoresc, de a gusta din bucate pregătite la iarbă verde. Totodată vă oferă o diversitate de distracții în stilul Retro, toate pe ritmurile muzicii demult îndrăgite de fiecare.

Patru zile Retro la Complexul Etno-Cultural Vatra promit să fie pline de surprize și emoții pozitive atât pentru maturi, cât și pentru cei mici. Programul va cuprinde o gamă largă de momente atractive pentru toate vârstele.

Grandioasa expoziția de automobile Retro, anul acesta va fi internațională, gama automobilistică din cadrul festivalului fiind îmbogățită și de o expoziție a mașinilor de lux pentru ceremonii. Cei pasionați de motoare pe două și trei roți vor avea ocazia să admire o minunată colecție de Bike–uri retro și nu numai. Astfel vom oferi ocazia fotografilor din toată țara să-și demonstreze talentul în arta fotografică creându-le zone special amenajate în stil retro și îndemnându-i la concursuri de fotografie artistică.

Patru zile și trei nopți timpul se va opri în loc pentru cei care vor alege să se relaxeze ca pe timpuri la Festivalul Mai Retro. Patru trasee de diferite distanțe ce trec prin inima pădurii vor fi amenajate cu indicatoare de direcționare pentru toți iubitorii de drumeții, aceștia având posibilitatea să facă popas la Stejarul lui Ștefan Cel Mare, la Mănăstirea Căpriana și la Izvorul lui Avram.

Pentru copiii de toate vârstele este prevăzut un program distractiv variat ce va include concursuri sportive, zone de distracție precum: Retro Aventura Park, Căsuța din poveștile lui Creangă, Mega jocul „De-a V-ați Ascunselea”, Concursul „Best Retro Family ”, și desigur pentru cei dornici de senzații tari - tiroliană cu și fără obstacole, tragere cu arcul, aruncatul topoarelor și cuțitelor, tir cu pușca, perete-escaladă și multe alte surprize.

Nici programul muzical-artistic nu va va fi mai prejos. Concursul „FanfaRE-TRO” va aduna în cadrul festivalului fanfare de pe întreg teritoriul țării, ce vor concura pentru titlul de „Fanfara anului 2018”.  Scena mare va găzdui interpreți cu renume din Republica Moldova, dar va deveni și o platformă de lansare a tinerelor talente autohtone încă nedescoperite (Dj-ei, soliși vocaliști, soliști instrumentiști, band-uri, dansatori…) care vor evolua pentru prima dată în fața a mii de spectatori.

Paralel, în special pentru doamne și domnișoare se va organiza o prezentare de modă în tematica evenimentului. Pe podium, într-o atmosferă cu parfum retro, vor fi demonstrate, una după alta colecțiile celor mai ingenioși și neordinari designeri vestimentari din țară.

Cele enumerate mai sus, dar și alte momente de atracție cum ar fi: concursuri și master-class-uri culinare, târgul de artizanat și expoziția obiectelor de anticariat, master-class-uri ale meșterilor populari, discoteca retro, jocurile și dansurile în jurul rugului, toate vor crea o atmosferă inedită a festivalului oferind lumii prilejul de a simți în primul rând că suntem un popor unit, cu tradiții impunătoare care merită promovate, astfel demonstrând întregii lumi că și în Moldova se întâmplă lucruri frumoase și avem cu ce ne mândri.


28 aprilie – 1 mai 2018

Complexul Etno-Cultural Vatra (Traseul R1 Chișinău-Ungheni, km 32, Strășeni)

Prețul biletului: 70 lei (per zi și persoană)

Bilete online pe Afisha.md (începând cu 7 aprilie)

Bilete cu reducere la nr. de tel. 079551133 (până pe 6 aprilie)

*Copiii cu vârsta de până la 8 ani au acces gratuit
https://www.facebook.com/events/776289505908028/

Contact:
www.vatrafest.com 
contact@vatrafest.com

 

Adaugă comentariu