Procesul nașterii discutat la Festivalul Graviduțelor

Procesul nașterii discutat la Festivalul Graviduțelor

Pe data de 24 mai revista online pentru părinți „Odoraș” a organizat cea de-a XV-a ediție a Festivalului Gravidelor. La eveniment au participat mămici și tătici care au aflat detalii importante despre perioada de sarcină, procesul nașterii și avantajele laptelui matern. La această ediție au participat medici, consultanți în alăptare și reprezentanți medicali care au trezit curiozitatea participanților prin subiectele prezentate. La finalul evenimentului fiecare participant a primit o pungă plină cu cadouri utile pentru părinți și copii.

Despre procesul nașterii a vorbit medicul obstetrician – ginecolog, Natalia Raiu, de la Spitalul Internațional Medpark. Medicul a informat participanții despre semnele nașterii și anume: pretravaliul (începe cu câteva săptămâni înainte de naștere: fătul începe să se pregătească de naștere, prin poziționarea corectă, cu capul în jos, spre vagin); apariția contracțiilor Braxton – Hicks (nu sunt contracții ce trebuie să trimită gravida rapid la spital pentru a naște, dar „anunță” că momentul în care își va ține bebelușul în brațe este aproape); are loc centrarea și înmuierea cervixului (fără a începe însă dilatația acestuia. Dopul gelatinos care protejează fătul în uter începe să fie eliminat treptat prin vagin); eliminarea dopului gelatinos (se manifestă prin eliminări mucoase, maronii din căile genitale, care pot dura 3-10 zile); creșterea în frecvență și intensitate a contracțiilor (anunță deja intrarea în travaliul activ și începerea nașterii – este momentul să mergi la spital, pentru a te pregăti să aduci pe lume bebelușul).

 

Consultantul superior în alăptare, Olga Gutium, invitată la eveniment de compania Bayer, a povestit despre bazele alăptării și avantajele laptelui matern. Specialistul a menționat că în laptele matern există componente extrem de importante: proteine (0.9-1%), carbohidrați (7%), grăsimi (2-10%), calciu, fier, hormoni, factori de creștere, fermenți, anticorpi, imunoglobuline, bifidus-factor, nivelul cărora nu depinde în niciun fel de alimentația mamei. Orice ar consuma o mamă care alăptează, fracţia masică de grăsime a laptelui va rămâne cea de care are nevoie copilul în acele momente.

 

Reprezentantul medical, Sergiu Ioncu, a relatat despre produsul Elevit 3 – un supliment pentru perioada de recuperare postnatală și alăptare. Elevit 3 conține vitamine, oligoelemente, DHA și luteină pentru a ajuta la acoperirea necesităților nutriționale crescute ale mamei și pentru a contribui la dezvoltarea continuă a copilului său. De asemenea, Elevit 3 contribuie la dezvoltarea normală a vederii și a creierului nou-născutului și susține sistemul imunitar.

 

Despre importanța calciului în sarcină a vorbit reprezentantul medical, Veronica Odobescu. Aceasta a specificat că calciul contribuie la dezvoltarea musculaturii, a nervilor și la îmbunătățirea funcțiilor inimii bebelușului din burtică. În acest sens, reprezentantul medical a recomandat produsul Davita Bone, care are o combinație perfectă de Calciu cu vitamina D3, magneziu, zinc și cupru pentru o asimilare mai bună, are o concentrație ideală de calciu elementar, iar prezența magneziului îl face efectiv la înlăturarea crampelor musculare.

 

Ulterior, au fost organizate 3 concursuri din partea brandului NUK. Astfel, dacă unele mămici s-au întrecut la viteză cine mai repede îmbracă o păpușă, atunci altele au răspuns rapid la întrebări despre produsele NUK. Toți câștigătorii au primit diferite cadouri pentru bebeluși. Iar fiecare participant la eveniment s-a ales cu câte o suzetă NUKFiind plată, subțire și îngustă, această suzetă lasă limbii suficient spațiu de mișcare. Acest aspect este foarte important pentru că în așa mod se antrenează fiecare mușchi de care copilul are nevoie pentru a înghiți și a mesteca. Suzetele NUK sunt potrivite pentru copii deoarece forma unică NUK este modelată după mamelonul mamei în timp ce alăptează.

 

Reprezentantul medical, Zinaida Ungureanu, a vorbit despre ragadele mamare care reprezintă mici fisuri (răni) ale mamelonului produse din diferite cauze în timpul alăptării. Un produs special conceput pentru pregătirea mamelonului înainte de sarcină și folosit ca scop profilactic împotriva ragadelor în timpul alăptării este Multi-Mam Balm. Acest produs protejează mameloanele înainte și după alăptare, previne ragadele mamare, hidratează și păstrează pielea în stare elastică și sănătoasă. Pentru a sprijini procesul natural de cicatrizare și a calma rapid durerea asupra mameloanelor iritate, specialistul a recomandat produsul Multi-Mam Compresses.

 

Un moment special al serii și foarte așteptat de graviduțele prezente la eveniment este alegerea „Reginei Serii” și anume a gravidei cu cel mai mare termen de sarcină. De această dată, norocoasa graviduță care a devenit câștigătoarea acestui titlu a avut 41 de săptămâni de sarcină. Gravida a primit o cutie plină cu produse pentru bebelușul care este așteptat cu mare nerăbdare.

 

Reprezentantul medical, Daniela Caminschi, a povestit despre compania HiPP și a prezentat ceaiurile care stimulează lactația. Există două tipuri de ceaiuri: ceai HiPP pentru lactație în granule și ceai HiPP pentru lactație în pliculeț. Aceste ceaiuri sunt făcute din plante naturale și deschid canalele lactogene stimulând astfel procesul de lactație. De asemenea, reprezentatul medical a menționat că HiPP este brandul global numărul 1 de mâncare organică pentru copii. Fiecare participant a primit cadou câte un terci HiPP pentru copii care nu conține ingrediente chimice dăunătoare, iar pe ambalajul produsului este sigla europeană Organic ce demonstrează că produsele HiPP corespund celor mai înalte standarde europene privind calitatea lor.

 

Reprezentantul medical, Elena Lavreniuc, a relatat despre gama Eubiotic pentru copii și adulți. Eubiotic Forte este o combinație din cele mai recomandate tulpini probiotice din lume, indicat adulților și copiilor peste 6 ani, Eubiotic Forte previne dezechilibrul florei intestinale în timpul tratamentului cu antibiotic. Eubiotic Baby se administrează copiilor peste un an pentru prevenirea apariției diareii și a altor probleme digestive cauzate de dezechilibrul florei intestinale.

 

Despre lenjeria de compresie pentru picioare a vorbit reprezentantul medical, Cristina Ivanova. Aceasta e menționat că există două tipuri de lenjerie de compresie marca Dr. Frei. Primul tip de lenjerie de compresie Dr. Frei este cea preventivă (se recomandă purtarea periodică și are rolul de a împiedica dezvoltarea venelor varicoase la persoanele cu o predispoziție similară. Se indică a fi utilizată în timpul sarcinii și folosite de persoanele care au un stil de viață sedentar). Cel de-al doilea tip este lenjeria de compresie Dr. Frei indicate pentru tratament (destinată pentru purtarea permanentă. Datorită presiunii uniforme aplicată picioarelor și distribuției greutății, aceasta îmbunătățește fluxul sanguin și elimină simptomele venelor varicoase. Este indicată persoanelor care suferă de vene varicoase, tromboflebită și alte boli ale vaselor de sânge).

 

Medicul obstetrician - ginecolog, Tatiana Cebotari, a prezentat tema „Sexopatologia sarcinii”. Specialistul a menționat situațiile când sexul în sarcină poate fi periculos pentru făt și anume: iminență/ anamneză de avort spontan, iminență de naștere prematură, sângerare vaginală, incompetența colului, suspiciune/ scurgerea lichidului amniotic. Dacă nu există aceste riscuri, cuplul este încurajat să aibă o viață sexuală activă în perioada sarcinii. Iar pentru o igienă intimă corectă atât pentru femei, cât și pentru bărbați, medicul ginecolog a recomandat utilizarea produsului Epigen Gel, care are un miros delicat şi plăcut, oferind astfel o senzaţie de curăţenie şi prospeţime ce persistă pe parcursul întregii zile. 

 

Cele mai frumoase momente au fost surprinse de fotograful Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Decor LLux.

Următorul eveniment marca Odoraș, Șezătoarea Mamelor va avea loc pe 6 iunie. Nu rata această ediție, înregistrează-te AICI și participă GRATUIT!

Adaugă comentariu