Provocări, experimente și informații utile la cel mai popular eveniment pentru mame!

Provocări, experimente și informații utile la cel mai popular eveniment pentru mame!

 

La 11 aprilie, zeci de mămici s-au adunat la un eveniment special dedicat lor. Medici de nota zece au abordat teme de actualitate și, în premieră, s-a făcut și un test de scutece în fața celor aproape 200 de femei. Cea de-a șasea ediție a „Șezătorii Mamelor” nu a fost lipsită de surprize.

Scutecele de unică folosință sunt nelipsite din viața majorității părinților și fac parte din necesitățile bebelușului în primii ani de viață. Suma pe care părinții o scot din buzunar pe an doar pentru scutece este de aproximativ 9 - 20 de mii de lei (în funcție de tipul folosit). Pentru a economisi timpul și banii părinților, revista Odoraș a decis să organizeze un test de rezistență pentru 7 tipuri de scutece de pe piața autohtonă, atât din categoria regular, cât și din categoria econom. Totul s-a petrecut în fața participantelor, transparent și echidistant. Puteți vedea rezultatele acestui experiment AICI.

 

Maxim Calaraș, medic ginecolog-obstetrician la Medpark, a abordat o întrebare care cu siguranță și-a pus-o fiecare mămică sau gravidă: ce alegem, nașterea naturală sau prin cezariană? Medicul a afirmat că, deși medicina a evoluat destul de mult, iar complicațiile după operațiile cezariene sunt tot mai rare, mamele trebuie să îi dea copilului șansa să se nască pe cale naturală. Maxim Calaraș a afirmat că sunt destul de puține situații cu indicații absolute pentru cezarian[, restul motivelor invocate adesea (cordon ombilical în jurul gâtului, preeclampsie, probleme oftalmologice, poziția pelviană a fătului etc.) nu sunt indicații categorice și femeile pot naște natural. Citiți care sunt situațiile în care se indică cezariana și de ce medicul recomandă nașterea vaginală AICI.

 

Despre cum să diferențiem o rinită alergică de o rinofaringită banală la copii a vorbit Victoria Prosii, medic ORL la Centrul Mamei și Copilului. Medicul a menționat că afecțiunea respiratorie care durează mai mult timp este adesea o rinită alergică. De asemenea, ceea ce deosebește rinita de alte afecțiuni este rinoreea apoasă (mucozitățile sunt transparente și lichide). Des întâlnită în rândul copiilor este rinita alergică sezonieră, care apare în mod special primăvara, fiind cauzată de polen, flori, puf etc. Unii copii, însă, au rinită perenă, care poate fi cauzată chiar și de anumite alimente – portocale, roșii, ciocolată etc. Victoria Prosii a menționat că diagnosticul și tratamentul trebuie să-l stabilească medicul ORL sau alergolog, însă, trebuie să știm, înainte de a administra antibiotice și picături complexe, că e bine să ne tratăm natural. Eficientă în tratamentul rinitei și rinofaringitei este apa de mare. Totodată, medicul ORL a declarat că nu este bine să spălăm permanent năsucul copiilor cu apă de mare, așa cum recomandă unii, ci doar atunci când există suspiciuni sau un anumit risc, în calitate prevenție. Pe piața farmaceutică din Moldova există diferite produse ce conțin apă de mare, cunoscută și apreciată de mame fiind gama Marimer.

 

Un moment special al serii a fost creat de fetițele de la Clubul de Gimnastică Estetică „Favorit”, condus de Natalia Popova. Grațioase și elegante, de o plasticitate uimitoare, fetele de 6-7 ani au fost asemenea unor păsări în zbor.

 

Toate mamele au primit daruri simbolice de la partenerii evenimentului, iar graviduțele cu peste 30 de săptămâni de sarcină au primit cadouri speciale de la NUK. Mama care urmează să nască în cel mai apropiat timp, fiind în a 40-a săptămână de sarcină, a primit o cutie plină cu daruri de la Edelweiss. Evenimentul s-a finalizat cu o tombolă cu multe premii generoase. 

 

Următoarea ediție a „Șezătorii Mamelor” va avea loc după sărbătorile pascale, pe 27 aprilie.

 

 

Parteneri: Medpark, Marimer, Farmacie.md, Fundația Edelweiss

În cadrul evenimentului a avut loc și un mic, dar minunat târg de Paști, de unde mamele au putut găsi daruri potrivite pentru cei dragi! Iată participanții:

AriDami - biscuiți și cozonaci (inclusiv degustare);
Soapmd - săpun organic, creat manual în Moldova;
Sortulete LIAdecor - seturi minunate de șorțuri mamă&fiică (și fiu, de ce nu);
Marvel baby - seturi de lenjerie pentru noi născuți și pentru pătuțuri;
Antos cosmetică naturală - creme, rujuri și produse de îngrijire, naturale;
- Ecomer - produse pentru întărirea imunității întregii familii;
Dr. Frei Moldova - nebulizatoare, termometre electronice și alte utilaje pentru sănătate;
Lola's Craft - jucării create manual, cu multă grijă;
Viorica-Cosmetic - produse de îngrijire made in Moldova;
- Levante - colanți pentru dame, numai buni pentru această primăvară;
- Produse de sănătate de la PolPharma, Labormed Alvogen, Omega Pharma;
- Produse de înfrumusețare și igienă de la: Chicco, Equilibra, Ivatherm, Numis Med, Klorane Bebe.

La fourshette: capuccino La Festa, Apa OM, degustare de biscuiți AriDami.

Foto: Natalia Bodiu, Odoras.md

Adaugă comentariu