Zeci de mămici îmbrăcate în ii, medici buni și teme interesante au dat culoare Șezătorii Mamelor

Zeci de mămici îmbrăcate în ii, medici buni și teme interesante au dat culoare Șezătorii Mamelor

O nouă șezătoare organizată de Odoras.md a adunat la 4 mai mame și viitoare mame, care își doresc să fie mai bune și mai informate pentru copiii și familiile lor. Despre ce au discutat ele cu medicii și cu reprezentanții medicali prezenți la eveniment, dar și cum poți participa gratuit la următoarele evenimente, îți spunem mai jos.

Într-o atmosferă caldă și prietenoasă, mămicile au socializat, au făcut cumpărături la târgul improvizat și au ascultat sfaturi importante de la medici și reprezentați medicali. Dress code-ul evenimentului au fost hainele cu elemente tradiționale, care au dat un farmec aparte seratei informative. Elena Sclifos a pregătit un decor cu o aromă îmbietoare de liliac și stilizat cu prosoape naționale, la care mamele au făcut coadă pentru ca fotografa Irina Spinei să le creeze amintiri de milioane.

 

Și pentru că a fost o Șezătoare în stil național am avut și momente speciale cu aceeași tematică. Interpreta Nicoleta Sava-Hanganu, împreună cu fiica sa Dragostina Hanganu, au încins atmosfera cu o horă și o sârbă, încât mămicile și graviduțele cu greu se abțineau de la dans.

 

Pe lângă momente de divertisment, mămicile au ascultat informații bune și de mare actualitate. Tema păduchilor de cap, care este destul de serioasă și importantă, s-a dovedit a fi și plină de umor. Mamele și-au adus aminte de copilărie și de procedurile prin care au trecut fiind copii, pentru a scăpa de acești paraziți. Veronica Cernei, reprezentant medical al Sodimed, a prezentat o soluție mult mai eficientă, mai practică și mai puțin dăunătoare pentru a preveni păduchii și pentru a scăpa rapid de ei – produsul Parasidose. Păduchii nu ar trebui să fie o temă tabu și rușinoasă de vreme ce aceștia sunt o prezență obișnuită la copii și nu depinde neapărat de igienă.

 

Și așa cum unele dintre cele mai frecvente probleme apărute la bebeluși în prima perioadă a vieții sunt colicile și durerile provocate de creșterea dinților, reprezentanții companiei Berlin Chemie au prezentat două soluții foarte eficiente pentru soluționarea lor. Viorel Verbinski, managerul companiei, a prezentat un produs eficient și pe larg recomandat de medici – Espumisan, care poate fi administrat din primele zile de la naștere și este eficient în tratament, în special, datorită conținutului de simeticonă. A realizat chiar un experiment. Cu ajutorul a două borcănașe umplute cu apă și un pic de detergent pentru vase, mamele au putut observa cât de rapid se dizolvă bulele de săpun (la fel ca și gazele din burtica bebelușului) datorită câtorva picături de Espumisan.

Și așa cum nici un părinte nu scapă de perioada erupțiilor dentare, acesta fiind, poate, și unul dintre cele mai dificile momente în procesul de creștere a unui copil, Veaceslav Culev, manegerul companiei Berlin Chemie,  a prezentat produsul Anaftin Baby, care este deja disponibil în farmacii. Anaftin Baby gel gingival este un produs special conceput pentru calmarea, reducerea roșeții și a durerii în perioada erupției dentare, și pentru videcarea gingiilor sensibile ale celor mici. 

 

Apoi, șezătoarea a continuat cu reprezentanții companiei Vinamex, care au prezentat două produse foarte eficiente pentru părinți și copii. Este vorba despre spray-ul Oralsept cu un gust foarte plăcut și care este recomandat chiar și gravidelor. Acesta ajută în cazul faringitelor, candidozelor mucoasei orale, gigivitelor, laringitelor, după tratamentul dinților etc. Și cum gripa și răcelile rămân a fi frecvente și în această perioadă, părinților le-a fost recomandat și HO sirop – spune oricărei tuse stop. Preparatul dat nu suprimă tusea, care de fapt este un mecanism de apărare al organismului și ajută la eliminarea mucusului care se acumulează, ci atenuează accesele de tuse. Siropul creat pe bază de extract uscat de iederă este eficient în toate tipurile de tuse, are un gust plăcut, poate fi administrat de adulți și copii, și nu conține alcool.

 

Despre rolul microflorei intestinale în dezvoltarea organismului uman a vorbit Elena Lavreniuc, medic pediatru, reprezentantul medical al companiei Labormed. Medicul a ținut să precizeze că administrarea probioticilor este un moment destul de important în unele momente, cum ar fi: în asociere cu antibioticul, pentru prevenirea dezechilibrului florei intestinale, factor cauzator de probleme digestive ca diareea, constipația, crampele și balonarea. Un produs foarte eficient care vă poate ajuta în soluționarea tuturor problemelor menționate mai sus este Eubiotic. Eubiotic Baby este produsul verificat și eficient și în cazul colicilor la bebeluși.

 

Foarte importante, mai ales în primul an de viață al bebelușului, când pielea este extrem de sensibilă, sunt hăinuțele în care alegem să-l îmbrăcăm pe cel mic. Două mămici, fondatoare ale brandului de hăinuțe Mi-e Dor și Primul sens, au prezentat o colecție de hăinuțe pentru nou-născuți, comode, din stofă naturală, nonalergică, create în colaborare cu designeri, neonatologi și medici pediatri.

 

Pe lângă grijile cu copilașii, în perioada caldă a anului multe mămici suferă de problem cu pielea și dureri de picioare. În acest sens, reprezentanții companiei Polpharma recomandă preparatul Venolife Gel, potrivit în cazul varicelei, trombofilitei, traume ale țesuturilor moi etc.

 

Și dacă vă faceți planuri pentru vacanța de vară, reprezentanții companiei Alpen Pharma vă recomandă ca din trusa medicală a familiei să nu lipsească Tyrosur gel. Gelul este potrivit pentru tratamentul rănilor de dimensiuni mici, superficiale, care supurează ușor, suprainfectate bacterian de agenți patogeni sensibili la tirotricină.

 

Graviduțelelor și mămicilor cu sezație de pirozis în sarcin[ și alăptare le-a fost recomandat produsul Gaviscon. Un preparat cu gust ușor de mentol, care este foarte eficient în tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum ar fi: indigestie, regurgitație acidă sau arsuri în capul pieptului.

 

Ca de obicei, toți participanții la eveniment au primit daruri de la partenerii evenimentului: produse de la Tedi, Pufies ș.a. Iar cele mai norocoase mămici au câștigat daruri utile la tombolă. Graviduța cu cel mai mare termen, de peste 40 de săptămâni, a primit o cutie plină cu daruri de la Fundația Edelweiss și de la partenerii evenimentului. 

 

 

Menționăm că următoarea ediție a Șezătorii Mamelor va avea loc la 17 mai. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar pentru asta trebuie doar să vă înregistrați. Detalii AICI.

 

 

Parteneri: Anaftin, Espumisan, Polpharma, Labormed, Oralsept, Parasidose, Nurofen, HO, Alpen Pharma, Busuioc TV, Fundația Edelweiss.

Sponsori: Mi-e dor, Primul Sens, Mexikids, Pufies, Antos cosmetică naturală, Numis med, Ivatherm, Ushastii Neani, Similac, Șorțulețe Lia Decor, Uriage, Tedi etc.

Fourshet: Foxy Sweets; Anatolya Produse Naturale De Origine Orientala; Caffe Moka, apa OM

Decor: Elena Sclifos

Fotograf: Irina Spinei Photography

Foto: Irina Spinei Photography

Adaugă comentariu