De ce nu ar trebui să sărim peste mese? Ai fi vrut să ştii până acum
- 2023-11-30
- 1251
Să sari peste mese ar putea avea efectul opus a ceea ce îți dorești de fapt, provocând creșterea în greutate în unele cazuri, a avertizat un expert.
Postul este o metodă frecvent practicată pentru a ajuta la pierderea în greutate și, în timp ce sărirea peste mese poate părea o modalitate rapidă și ușoară de a reduce caloriile, dar poate face mai mult rău decât bine, dacă nu este făcută corect.
Un expert a avertizat că această decizie poate duce la oboseală, lentoare și probleme de sănătate pe termen lung.
Expertul în nutriție Ashleigh Tosh de la Prepped Pots, a spus: „Unii oameni folosesc greșit săritul peste mese ca mijloc de a pierde în greutate, fără să știe că aceasta duce adesea la rezultatul opus.
Corpul tău va intra în modul foame, ceea ce înseamnă că atunci când mănânci, este mai probabil ca el să stocheze acele calorii sub formă de grăsime și, de asemenea, este mai probabil să mănânci în exces mai târziu în cursul zilei, pe măsură ce foamea îți crește.
Aprovizionarea corpului cu alimente hrănitoare este foarte importantă, mai ales când ai un stil de viață ocupat, deoarece te menține plin de energie și productivitate, conducând în cele din urmă la mai mult succes la locul de muncă.”
Iată modurile în care săritul peste mese îți poate dăuna sănătății.
Favorizează un metabolism lent
Când nu mănânci pentru mult timp, corpul tău intră într-o stare de foame, declanșând un răspuns natural de conservare a energiei prin încetinirea metabolismului, potrivit nutriționistei
Ea a spus: „Aceasta înseamnă că atunci când mănânci în cele din urmă, corpul tău are tendința să stocheze caloriile consumate sub formă de grăsime, nu să le ardă pentru utilizare imediată.”
Nivel scăzut de zahăr din sânge
„Acest lucru poate duce la oboseală și amețeli, în plus, atunci când există o deficiență de glucoză, creierul tău nu funcționează eficient, ceea ce duce la probleme de concentrare și o tendință crescută de a deveni iritabil.” A spus nutriționista.
Risc crescut de supraalimentare
Nutriționista avertizează și că săritul peste mese te poate face să mănânci în exces sau să facei alegeri alimentare nesănătoase, deoarece vei pofti după mâncare bogată în carbohidrați și zahăr.
Ea a spus: „Acest lucru poate duce la creșterea în greutate și la alte probleme de sănătate, cum ar fi mâncatul excesiv.”
Creează emoții incomode
Este mai probabil să experimentezi anxietate, schimbări de dispoziție și tristețe dacă sari peste mese.
„Dacă săriți peste mese, atunci nu oferiți corpului dumneavoastră nutriția de care are nevoie pentru a se dezvolta”, a explicat Ashleigh.
Cele mai comune simptome ale deficienței de nutrienți sunt căderea severă a părului, durerile osoase, oboseala, bătăile neregulate ale inimii și problemele de la nivelul gurii.
De asemenea, poate duce la complicații mai grave de sănătate, cum ar fi anemia cauzată de lipsa de fier.
Perturbarea hormonilor foamei
Dacă ignori indiciile naturale ale foamei se poate ajunge la un dezechilibru hormonal ce reduce producția de hormoni care suprimă pofta de mâncare.
Ashleigh a spus: „Acest lucru va face mai dificil să vă dați seama când ești sătul și poți ajunge să mănânci în exces”.
Probleme digestive
Când trece prea mult timp între mese, organismul va elibera un răspuns la stres care vă poate irita sistemul digestiv și poate provoca diaree, dureri de stomac, greață și constipație.
„Acest lucru se datorează acumulării de acizi gastrici în stomac, care se întâmplă atunci când stomacul este lăsat gol prea mult timp”, a spus ea.
Probleme de sănătate mintală
Pe lângă sănătatea fizică, săritul constant peste mese poate avea un impact grav și asupra sănătății tale mintale.
Ashleigh a spus: „Deoarece corpul tău începe să producă mai mult cortizol, care este cunoscut și sub numele de hormonul stresului, este mai probabil să experimentezi anxietate, schimbări de dispoziție și depresie”.
De asemenea, te expune un risc mai mare de a dezvolta o tulburare de alimentație, a spus ea.
Sursa: clicksanatate.ro