Personalitatea copilului în funcție de zodia sa

Personalitatea copilului în funcție de zodia sa

Mulți cred în zodiac, dar sunt și mulți care nu cred că o anumită poziționare a stelelor ne poate influența caracterul, soarta, alegerile etc. Însă dacă vă numărați printre primii, care ar vrea să știe ce fel de personalitate va avea copilul vostru în funcție de zodia în care s-a născut, atunci vă propunem să vedeți mai jos ce spun stelele.

Berbec (21 martie – 20 aprilie)

Copiii berbeci sunt plini de energie, vor să exploreze totul cu capul înainte, indiferent dacă doriţi sau nu. Au o determinare nemaipomenită, ceea ce poate fi un avantaj deosebit, când vor fi mari, dar acum îi poate face să-şi încleşteze coarnele cu ale tale. Berbecii sunt lideri naturali, care pot deveni rapid frustraţi atunci când lucrurile nu merg aşa cum vor ei, dar câteva cuvinte încurajatoare şi o bătaie pe umăr pot reîncărca rapid spiritul gotic al micului Berbec. Ei iubesc aplauzele!

Taur (21 aprilie – 21 mai)

Aţi auzit vreodată termenul „încăpăţânat ca un taur”? Se potriveşte perfect taurilor miniaturali ai zodiacului. Copiii din această zodie sunt foarte setaţi pe drumul lor, iar încercarea de a schimba mintea unui Taur poate fi un exerciţiu de inutilitate. Dar taurii sunt puternici şi solizi, la fel şi copiii Taur – atât literar, cât şi figurativ. Rareori vor fi bolnavi, iar temperamentul lor stabil, de încredere, şi firea lor grijulie îi face plăcuţi, în ciuda naturii lor ocazional inflexibile. Ei se dezvoltă într-o rutină coerentă zilnică; trebuie să le oferiţi sentimentul de stabilitate pe care îl doresc. Şi când Taurul tău îşi arată coarnele, cel mai bine este să aveţi o atitudine calmă şi liniştită.

Gemeni (22 mai – 21 iunie)

Fiţi pregătiţi să spuneţi o mulţime de „mm-hmm”, pentru că nu veţi mai avea loc să vorbiţi, dacă aveţi în casă un copil din zodia Gemenilor. Interesele lor sunt diverse şi mereu în schimbare, iar personalităţile lor sociabile îi fac să vorbească despre toate acestea în detaliu, astfel că sunteţi acolo doar pentru a asculta. Din fericire, totuşi Gemenii sunt sociabili şi amuzanţi; veţi fi distraţi de natura lor exuberantă şi de dorinţa lor de comunicare. Veţi fi, de asemenea, epuizaţi, încercând să ţineţi pasul, deoarece micuţul din zodia Gemenilor îşi va schimba preferinţele, aşa cum majoritatea oamenilor îşi schimbă lenjeria de corp – ceea ce înseamnă că vor exista şi numeroase proiecte neterminate. Dar trebuie doar să vă reamintiţi că fiecare nouă afacere satisface curiozitatea nemăsurată a Gemenilor şi îi împiedică să se plictisească, aşa cum tind să facă destul de uşor.

Rac (22 iunie – 22 iulie)

Simbolul copilului Rac se potriveşte cu caracteristicile zodiei – pentru că micuţii născuţi sub acest semn îşi folosesc bine „carapacea” lor figurativă. Ei sunt sensibili în mod natural, iar când sentimentele îi copleşesc, se retrag în sine în mod protector, la fel ca un rac adevărat. În ciuda armurii lor, ei pot fi uşor răniţi, deci fiţi atenţi la ceea ce spuneţi, atunci când sunteţi iritaţi; chiar dacă nu vreţi să spuneţi asta, cuvintele voastre furioase îi vor străpunge inima. Dar sensibilitatea lor poate fi uneori un avantaj, deoarece acele inimi moi sunt făcute din aur. Copiii Rac sunt grijulii şi atenţi. Nu le place să conducă şi, uneori, preferă singurătatea faţă de compania altora, deci ţineţi minte acest lucru atunci când planificaţi activităţile extraşcolare.

Leu (23 iulie – 22 august)

Copiii Leu sunt puii de leu ai zodiacului, iar tu vei auzi cu siguranţă răgetele lor. Ei nu sunt nimic, dacă nu sunt încăpăţânaţi. Modul lor este cel mai bun mod. Şi vor să fie mereu numărul unu, ceea ce poate face lucrurile puţin dificile atunci când sunt jucători de echipă – mai degrabă ar conduce echipa decât să fie membri ai acesteia. Leii doresc să fie cei mai buni la toate şi sunt dezamăgiţi în mod deosebit, atunci când simt că nu sunt cei mai buni. Sunt mândri şi adoră să se simtă importanţi. Orice oportunitate, care îi face să se simtă lideri şi le întăreşte ego-ul este binevenită, chiar şi dacă le spuneţi că au descărcat maşina de spălat vase mai bine decât oricine altcineva.

Fecioară (23 august – 23 septembrie)

„Perfecţiunea” este cuvântul cheie pentru copiii născuţi sub semnul Fecioarei – nu pentru că sunt perfecţi, ci pentru că nu veţi vedea niciodată pe nimeni să încerce mai mult să obţină acest statut. Ei sunt, de obicei, ordonaţi şi exigenţi, şi supraveghează cu meticulozitate orice lucru mic din încăperi, până la igiena personală şi sănătatea lor. Copiii din Fecioară sunt de mare ajutor, pentru că vor face tot ce pot pentru a contribui la un mediu ordonat şi liniştit. Dar pentru că sunt atât de hotărâţi să facă totul perfect, ei pot fi duri cu ei înşişi, chiar şi dacă scapă o firimitură pe jos. Păstraţi o rutină constantă şi reamintiţi-le delicat că fac o treabă minunată. Acest lucru o poate ajuta pe micuţa ta Fecioară să nu devină prea stresată, sub presiunea impusă de ea însăşi ca să păstreze totul la locul său.

Balanţă (24 septembrie – 23 octombrie)

Majoritatea părinţilor aud din partea copiilor lor „Nu este corect!”, doar că părinţii copiilor Balanţă ar putea auzi puţin mai des această sintagmă şi, în acest caz, copiii au probabil dreptate. Copiii Balanţă sunt cei care caută în mod natural echilibru şi armonie. Acest lucru îi face pacificatori naturali, dar şi fantastici în a media şi a ajuta oamenii să lucreze împreună. Din păcate, dacă stabiliţi o regulă parentală pe care ei o simt ca fiind nedreaptă, trebuie să vă căutaţi un argument. Dar vestea bună este că aceşti mici arbitri pot fi convinşi de o explicaţie solidă. Copiii Balanţă au o apreciere profundă pentru muzică şi frumuseţe şi sunt înfloritori atunci când cresc în familii liniştite – negativitatea este toxică pentru o mică Balanţă. Daţi drumul la radio, dansaţi în bucătărie şi urmăriţi bucuria de pe faţa copilului.

Scorpion (24 octombrie – 22 noiembrie)

Veţi învăţa din timp să aveţi încredere în intuiţia naturală a Scorpionului, deoarece, ca semnul cel mai sensibil din punct de vedere psihic din tot zodiacul, Scorpionul are o capacitate dură de a „citi” persoane şi situaţii. Nu veţi şti mereu ce gândesc sau ce simt Scorpionii, pentru că sunt printre cele mai tainice semne. Sunt mari păzitori ai secretelor, ceea ce este bine atunci când cineva li se confesează şi teribil atunci când ei încearcă să ascundă ceva. Scorpionul tău mic este mereu pregătit să facă rermarci usturătoare şi este răzbunător în cazul în care consideră că a fost nedreptăţit. Dar copiii Scorpioni iubesc profund şi beneficiază foarte mult de pe urma expunerii afecţiunii lor. Ei sunt îndrăzneţi şi fără teamă, deoarece au încredere în instinctul lor ascuţit. Şi sunt la fel de inteligenţi, precum sunt de intuitivi.

Săgetător (23 noiembrie – 21 decembrie)

Copilul Săgetător are o personalitate caldă şi însorită: este emoticonul zâmbăreţ al zodiacului! Aceşti copii fericiţi sunt mereu sufletul petrecerilor, pentru că ei poartă „petrecerea” înăuntrul lor, oriunde merg, cu exuberanţa lor naturală. Ei sunt extrem de optimişti, ceea ce este o calitate minunată – până când implică asumarea de riscuri. Copiii din Săgetător sunt atât de siguri că lucrurile vor fi pozitive, încât uneori nu reuşesc să ia în considerare eventualele consecinţe negative. Este nevoie de puţin efort pentru a pune un amortizor pe acel spirit strălucitor, aşa că ei dau înapoi atunci când lucrurile nu merg cum trebuie. Micii Săgetători sunt foarte independenţi şi, precum semnul lor, arcaşii, sunt ţintaşi cinstiţi: vă vor spune exact ceea ce gândesc şi întotdeauna adevărul, chiar dacă este dureros. Aceştia sunt copiii care îi vor spune cu bucurie mătuşii că salata de cartofi nu este la fel de bună ca cea a mamei.

Capricorn (22 decembrie – 20 ianuarie)

Copiii Capricorn au sufletul unui bătrân şi uneori vă veţi minuna de nivelul lor de maturitate (poate părea că sunt nişte bătrâni înţelepţi care trăiesc în corpuri tinere). Din acest motiv, ei gravitează spre prietenii mai în vârstă şi adoră petrecerea timpului cu mama şi tata. Sunt ambiţioşi şi harnici, stabili şi consecvenţi şi vă vor ajuta să vă ţineţi de programul stabilit; consistenţa este esenţială pentru copiii născuţi sub semnul Capricornului. Determinarea lor este de neclintit, dar acest lucru poate însemna, de asemenea, că sunt încăpăţânaţi atunci când vine vorba de orice schimbare a planurilor sau devierea de la calea obişnuită. Aşa că încercaţi să introduceţi orice schimbare în mod lent. Şi apreciaţi dragostea Capricornului pentru stabilitate şi loialitate.

Vărsător (21 ianuarie – 19 februarie)

Foarte independenţi şi cu o mare nevoie de spaţiu personal, copiii din zodia Vărsător nu sunt tipul care să-şi dorească o apropiere fizică (fără „îmbrăţişări” aici!). Dar nu trebuie să vă simţiţi jigniţi – fac asta doar pentru că sunt prea ocupaţi să exploreze mediul înconjurător. Încă de când sunt bebeluşi îşi bagă nasul în orice colţ şi crăpătură, iar când vor fi adolescenţi vă vor cere să le permiteţi să călătorească singuri. Aventura este numele de familie al puştiului Vărsător. Acesta are tendinţa să fie de partea neconvenţională, preferând să danseze după propriul său cântec. Pregătiţi-vă pentru un pic de răzvrătire dacă încercaţi, ca părinţi, să-l împiedicaţi pe micuţul vostru Vărsător. Permiteţi-i atât de multă independenţă cât puteţi să-i oferiţi şi cât poate şi el să ducă. Amintiţi-vă că în ochii unui Vărsător calea tradiţională nu este întotdeauna cea mai bună cale.

Peşti (20 februarie – 20 martie)

Copiii Peşti sunt predispuşi să „simtă”. Ei sunt super sensibili la energiile din jurul lor, iar emoţiile lor se ridică la înălţime. Ei îşi poartă pe dinafară inimile uriaşe şi deschise, arătând compasiune şi îngrijindu-i pe cei vulnerabili, fără să-şi dea seama că ei înşişi sunt vulnerabili. Ca un pește viu adevărat, copilul din zodia Peştilor ar putea fi puţin timid, căutând refugiu într-un loc ascuns din când în când. Ar fi bine ca vopseaua de pe pereţii din camera lui să fie lavabilă, deoarece Peştii sensibili pot găsi consolare de la supraîncărcarea emoţională în ceva artistic. Copiii Peşti au imaginaţia bogată şi fantezistă şi iubesc creativitatea, fie prin desen sau scris, fie pur şi simplu prin scenele dramatice cu jucării. Stă în firea lor să dea neîncetat de la ei, deci asiguraţi-vă că le veţi reumple sufletul cu multă dragoste şi grijă.

 

Sursa: totuldespremame.ro; kolobok.ua

Adaugă comentariu