Ce soluții au părinții nemulțumiți de vacanțele din grădinițe?

Ce soluții au părinții nemulțumiți de vacanțele din grădinițe?

În grădinițele de stat pe timp de vară se impune o vacanță de 42 de zile. Autoritățile aduc mai multe argumente: trebuie de făcut reparație; angajații grădinițelor tot au nevoie de concediu; frecvența se reduce cu 50% etc.

Mulți părinți însă sunt împotriva acestor vacanțe căci nu au cu cine lăsa copiii pe o perioadă atât de îndelungată și consideră că pentru reparația cosmetică din grădinițe ajunge și o săptămână de pauză. Ministerul Educației a cerut propuneri concrete din partea părinților. Însă am văzut informații că părinții sunt obligați să aleagă data la care acceptă să înceapă vacanța în grădinița la care își înscriu copilul.

În context, ne-am gândit că ar fi oportun să ne dăm cu părerea ce soluții ar avea părinții pentru perioada de vacanță la grădiniță:

- să accepte propunerea autorităților de a frecventa o altă grădiniță, în care vacanța va încep la o altă dată; (înțeleg că nu ai cu cine lăsa copilul mic când trebuie să mergi la muncă, dar din punct de vedere economic este irațional să întreții toate grădinițele când frecvența este de două ori mai mică)

- mai multe mame dintr-o grupă de la aceeași grădiniță să convină și să-și ia de la muncă o săptămână sau câteva zile de concediu, la care au dreptul, și să adune copiii la cineva acasă; (se organizează o rotație între persoanele cointeresate și copiii rămân la cineva acasă pe o perioadă de câteva zile sau de o săptămână)

Am fi curioși să știm ce alte soluții propun părinții pentru a depăși problemele care apar odată cu instituirea vacanțelor la grădiniță.

 

Opinie de Mariana Galben,

redactor Odoraș.

 

Foto simbol: paidagogos.com

Adaugă comentariu