Opinia unei mame: Ține-ţi microbii departe de bebeluşul meu! Nu pot încuraja pe nimeni să se apropie de copilul meu murdar şi răcit

Opinia unei mame: Ține-ţi microbii departe de bebeluşul meu! Nu pot încuraja pe nimeni să se apropie de copilul meu murdar şi răcit

Nu am fost niciodată una dintre acele mămici care îşi îmbăiază copilul de 3 ori pe zi, care îl dă cu dezinfectant pe mânuţe ori de câte ori îi atinge cineva. Nici nu l-am ţinut numai în casă, sub pretextul că se poate îmbolnăvi, şi nu mă puneam pe plâns când se întâmpla să mai dau greş ca mamă pentru că, spre exemplu, nu reuşeam să îi tai unghiuţele şi se mai zgâria pe faţă.

Am încercat să îmi cresc copilul cât mai apropiat de modul în care m-a crescut pe mine mama, dar, cu toate acestea, era o regulă la care ţineam ca la ochii din cap şi care se numea cam aşa: Ţine-ţi microbii departe de bebeluşul meu!

Obişnuiesc să îmi ţin copilul în marsupiu – pentru că este mult prea ataşat de mine – dar acest obicei a venit mână în mână cu dorinţa mea de a-l proteja de microbii tuturor oamenilor de pe stradă, care săreau pe el să îl prindă de mânuţe şi să îl sufoce cu sărutări.

Nu mă înţelege greşit, îţi mulţumesc! Sunt foarte bucuroasă că îţi place de copilul meu, că ţi se pare adorabil, că l-ai pupa cât e ziua de lungă pentru că aşa simţi tu să îţi arăţi afecţiunea, dar toată această bucurie a mea este mai mică decât îngrijorarea că i-ai putea transmite microbi puiului meu.

Nu te pot lăsa să îl iei în braţe când tu nu te-ai mai spălat pe mâini de ore bune şi nu ştiu de unde vii, dacă ai pus sau nu mâna pe animale… Ca să nu mai spun că sigur de-abia ţi-ai băgat telefonul în buzunar şi e dovedit ştiinţific faptul că telefoanele mobile sunt printre cele mai murdare obiecte.

Nu te pot lăsa să îl pupi… Este mic, curat, sistemul imunitar încă nu este foarte puternic şi este foarte posibil să și sufere de simptome tare neplăcute și să plângă, dacă tu îi dai microbi.

Ştiu că e adorabil, toţi copiii sunt adorabili, dar haide să ne mulţumim cu un zâmbet, cu o adresare drăgălaşă, cu o vorbă frumoasă. Copilul va fi mult mai fericit aşa, ţi-o garantez! Şi ştiu că în esenţă asta este ceea ce îţi doreşti!

Şi mai e ceva: te rog din tot sufletul meu de mamă nu mai veni să îmi vizitezi bebele dacă eşti răcit sau ai vreo altă boală transmisibilă. “Îmi curge puţin nasul” - este de ajuns ca tu să îmi îmbolnăveşti copilul. “Am o tuse, dar e pe trecute” – îmi poate ţine copilul la pat cu săptămânile. Te rog, gândeşte-te la asta înainte să treci pragul uşii mele!

Nu mă înţelege greşit şi nu te bucura dacă după ce mi-ai auzit tot acest discurs copilul meu s-a îmbolnăvit. Nu încerc să îl cresc într-o bulă, e normal să se îmbolnăvească, din când în când, e chiar bine pentru sistemul lui imunitar, dar nu pot încuraja pe nimeni să se apropie de copilul meu murdar şi răcit.

Te rog şi… îţi mulţumesc!

Sursa: suntmamica.ro

Adaugă comentariu