Odoraș.

Odoraș.

Akadika 1+1 cadou

Lentilele de Contact: Soluția modernă si ușoara pentru problemele de vedere

Lentilele de Contact: Soluția modernă si ușoara pentru problemele de vedere

Lentilele de contact sunt alternativa ideală pentru ochelari. Sunt confortabil de purtat, foarte ușor de manevrat si au schimbat viața a milioane de persoane. Purtând lentile de contact vă puteți bucura de libertatea pe care v-o oferă, fie că vorbim despre viața socială, de practicarea activităților sportive sau de încrederea de a pleca de acasă fără ochelari.

Practic, acestea ne oferă o vedere naturală, oferind un câmp vizual nelimitat față de ochelari, al cărui câmp vizual este mult mai restrâns; mai mult puteți îmbina beneficiul estetic, accentuarea sau schimbarea culorii irisului, cu cel medical prin lentile de contact colorate cu dioptrii.

Datorită progreselor extraordinare în acest domeniu, în prezent lentilele de contact sunt foarte moi, subțiri și flexibile. Un alt aspect extrem de important - își mențin hidratarea pentru un confort sporit.

Cum alegem lentilele de contact potrivite?

Când va hotărâți să încercați lentilele de contact trebuie sa va adresați oftalmologului/optometristului, acesta urmând să vă adreseze o serie de întrebări simple pentru a afla și a vă recomanda opțiunea optimă pentru ochii și stilul dumneavoastră de viată. Apoi veți fi informați de către acesta cu privire la opțiunile disponibile și va efectua o serie de examinări înainte de a proba lentilele respective.

Oftalmologul sau optometristul vă va explica și vă va învață cum sa manevrați (aplicare si scoatere) si cum sa îngrijiți corect lentilele de contact. Controlul oftalmologic este necesar chiar și atunci când doriți să purtați lentile de contact cosmetice, pentru schimbarea culorii irisului, nu doar lentile de contact medicale.

Este esențial ca lentilele de contact sa fie prescrise de un specialist în urma unui consult amănunțit întrucât există afecțiuni ale ochiului precum, ochiul uscat, alergiile, infecțiile de la nivelul ochiului (conjunctivita, cheratita) unde lentilele de contact sunt contraindicate .

În plus nu se recomandă purtarea lentilelor de contact de către cei care își petrec mult timp în praf, nisip, vapori datorită riscului de a se infecta ochiul sau de a crea senzația de „ochi uscat”.

Tipuri de lentile de contact

După frecvența de înlocuire a acestora, lentilele de contact se împart în: lentile de contact zilnice (de unica folosința), lentile de contact săptămânale (se înlocuiește lentila la 2 săptămâni) și lentile de contact lunare (se înlocuiește lentila la 30 de zile).

Lentilele de contact lunare pot fi împărțite la rândul lor în:

  • lentile pentru purtare zilnică - la sfârșitul zilei înainte de culcare acestea se scot și se pun în recipientul pentru păstrare a lentilelor împreuna cu soluția de întreținere, urmând ca a doua zi sa fie din nou aplicate.
  • lentile pentru purtare extinsă - acestea sunt purtate peste noapte până la finalul perioadei de purtare conform recomandării specialistului.

Mai pot fi menționate lentilele de contact convenționale, acestea fiind lentile de contact cu o perioada de purtare de maxim un an dar și cu un domeniu de puteri dioptrice extins.

De asemenea lentilele de contact colorate pot fi:

  • Lentile de contact cosmetice (accentuarea sau schimbarea culorii irisului, fără dioptrii)
  • Lentile de contact medicale colorate (corectează vederea, accentuează sau modifica culoarea irisul ului în același timp)

Avantajele purtării lentilelor de contact

  • oferă un câmp vizual complet
  • se poate corecta un viciu de refracție diferit la cei doi ochi (în cazul ochelarilor, diferența de dioptrii dintre cei doi ochi nu poate fi mai mare de 2-3 dioptrii)
  • obiectele privite prin lentilele de contact au aceeași mărime
  • în cazul dioptriilor mari, dispar aberațiile produse de ochelari
  • în unele boli oculare, lentilele asigura o vedere mai buna decât ochelarii
  • permit practicarea activităților sportive
  • nu se aburesc
  • oferă confort estetic
  • permit purtarea ochelarilor de soare sau a celor de protecție, a ochelarilor 3D
  • machiajul devine vizibil, mai ușor de aplicat și purtat
  • oferă libertate vestimentară mai mare (în cazul persoanelor care își asortează ramele ochelarilor la ținută)

Important

NU atinge ochii cu mâinile nespălate !

NU atinge lentilele cu unghiile!

NU dilua sau refolosi soluția din recipient!

NU folosi apa de la robinet !

NU împrumuta sau utiliza lentile de la alte persoane!

NU atinge cu degetele, cu lentilele sau cu orice alte obiecte vârful flaconului de soluție!

NU purta lentilele mai mult de 14 ore/zi. Cere sfatul medicului oftalmolog.

Pentru mai multe detalii sau consultații, accesați site-ul optiplaza.md sau sunați la nr. de telefon 078 00 50 60. 
Magazinele Optiplaza le puteți găsi pe adresele bd. Grigore Vieru 9 și bd. Moscova 1/4. 

Share:

Articole recomandate