Greutatea la naștere a bebelușului ar putea detecta riscul de probleme psihologice, conform unui nou studiu
- 2022-10-25
- 855
Potrivit Medical Xpress, un studiu a descoperit că greutatea la naștere ar putea ajuta la identificarea bebelușilor care prezintă un risc mai mare de a dezvolta probleme psihologice. Studiul a fost realizat de Universitatea de Medicină și Științe ale Sănătății RCSI, Dublin, scrie suntmamica.ro
Cercetătorii au descoperit că bebelușii care aveau o greutate mai mare la naștere au fost mai puțin predispuși la boli care implică sănătatea mintală și probleme de comportament, pe măsură ce aceștia au devenit copii și adolescenți. Ei afirmă că acest studiu ar putea ajuta cadrele medicale să identifice copiii cu cel mai mare risc de a dezvolta probleme de comportament și să le ofere tratament mai rapid.
Când vine vorba de greutatea de bază la naștere, cercetătorii au descoperit că bebelușii cu o greutate mai mică de 3 kg la naștere prezintă un risc mai mare de a dezvolta probleme psihologice care apar între vârstele de 9 și 17 ani.
Pentru a finaliza acest studiu, cercetătorii au analizat mii de copii din Irlanda. Ceea ce a făcut acest studiu diferit față de alte studii a fost faptul că acesta a reușit să analizeze micuții de-a lungul copilăriei și le identifice semnele de probleme psihologice. Dintre cele mai frecvente probleme psihologice se numără neatenția, impulsivitatea și hiperactivitatea, comportamente care sunt cel mai frecvent asociate cu ADHD.
Cercetătorii au descoperit că pentru fiecare kilogram în minus sub greutatea medie la naștere a existat un risc crescut cu 2% pentru ADHD și alte probleme psihologice.
Acest lucru le reamintește părinților și cadrelor medicale cât de importantă este cântărirea bebelușului la naștere.