Odoraș.

Odoraș.

Oale pline de grăsime? Soluţii naturale cu care le poţi curăţa

Oale pline de grăsime? Soluţii naturale cu care le poţi curăţa

Unele produse de curățenie pot afecta în timp calitatea oalelor și tigăilor pe care le folosești. De aceea, îți spunem cum să îndepărtezi grăsimea, fără să folosești substanțe chimice.

Pentru a scăpa rapid de grăsimea de pe vase, curăță un cartof, taie-l pe jumătate, apoi freacă bine zonele acoperite de murdărie. La final, clătește vasul și, dacă este necesar, repetă procedura. Iată și alte soluții eficiente!

Bicarbonat de sodiu

Cu proprietăți alcaline, bicarbonatul de sodiu dizvolă grăsimile chiar și de pe suprafețele sensibile. Trebuie doar să amesteci 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu 1 cană cu apă, iar cu un burete să ștergi petele. Îl poți utiliza pe blaturi, plite, oale și tigăi.  

Oțet

Pentru petele dure de grăsime, în special cele lipite de aragaz, pulverizează oțet alb direct pe pată, lasă să acționeze 5 minute, apoi șterge cu o lavetă. Acidul din oțet ajută la dizvolvarea murăriei dificile și o face mai ușor de curățat.  

Făină

Dacă ai vărsat ulei pe blatul mobilei de bucătărie sau pe alte suprafețe, o modalitate ușoară de a-l curăța este să presari făină. Lasă să acționeze câteva minute, apoi șterge ușor cu un prosop de bucătărie.

Suc de lămâie

Pentru curățarea petelor încăpățânate de grăsime din interiorul cuptorului, folosește suc de lămâie. Pune într-un bol cu apă câteva felii de lămâie și zeamă stoarsă. Bagă recipientul în cuptorul preîncălzit și lasă la 170 de grade, timp de 15 minute. Apoi, șterge interiorul cu o lavetă.

 

Share:

Articole recomandate