Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

10 beneficii pe care le are consumul de lapte de capră

10 beneficii pe care le are consumul de lapte de capră

Pentru mulți, laptele de vacă este complet exclus. Este greu de digerat, bogat în alergeni și plin cu lactoză, care poate face ravagii în tractul gastro-intestinal. Introduceți laptele de capră în alimentația dvs., o alternativă bogată în nutrienți, care este gustoasă, ușoară pentru intestin și mult mai puțin inflamatoare decât laptele obișnuit de vacă. Din aceste motive, multe diete care conțin lactate, cum ar fi dieta Paleo, cu conținut scăzut de carbohidrați și dieta keto, recomandă lapte de capră, transmite stiai.net 

Nu numai că este plin de vitamine și minerale de care corpul tău are nevoie, dar este și incredibil de versatil. Puteți folosi cu ușurință lapte de capră pentru a face brânză sănătoasă, smoothie-uri, produse de îngrijire a pielii, deserturi și multe altele. Este o modalitate grozavă de a adăuga un ingredient bun și hrănitor rețetelor tale preferate.

Este bogat în nutrienți esențiali și este o sursă bună de vitamine și minerale precum calciu, fosfor, riboflavină și multe altele. De asemenea, este bogat în acizi grași cu lanț mediu. Acizii grași cu lanț mediu sunt un tip de grăsime sănătoasă pentru inimă care este asociată cu o mulțime de beneficii impresionante pentru sănătate.

La fel ca laptele de vacă, laptele de capră este considerat tehnic un tip de lactate, deoarece este produs de la un mamifer. Cu toate acestea, este de fapt o alternativă excelentă la laptele de vacă, deoarece este mai ușor de digerat, mai puțin inflamator și mai scăzut în mulți dintre alergenii care se găsesc în mod obișnuit în laptele de vacă.

Deci este sigur să bei lapte de capră? Este laptele de capră mai bun pentru tine decât alte tipuri de lapte? Și laptele de capră te face să te îngrași? Continuați să citiți pentru răspunsurile la întrebările voastre arzătoare despre acest tip special de lapte.

1. Mai ușor de digerat

În timp ce conținutul de grăsime din laptele de capră și de vacă este similar, globulele de grăsime din laptele de capră sunt mai mici. Asta face ca organismul tău să fie mai ușor de digerat. Odată ce ajunge în stomac, proteina din laptele de capră formează un caș mai moale decât laptele de vacă. Doar aproximativ 2% din laptele de capră este caș, comparativ cu aproximativ 10% din laptele de vacă. Acest lucru vă ajută corpul să îl digere cu mai puțină iritare decât laptele de vacă.

2. Mai puțini alergeni și mai puțin inflamatori

Majoritatea persoanelor care sunt intolerante la laptele de vacă sunt de fapt sensibile la una dintre proteinele găsite în acesta, cazeina A1, și nu au capacitatea de a o digera. În plus, laptele de vacă este alergia numărul 1 în rândul copiilor și poate persista pe tot parcursul vârstei adulte. Asta pentru că conține mai mult de 20 de alergeni diferiți (inclusiv cazeina A1) care pot provoca reacții alergice. Simptomele alergiei la laptele de vacă sunt adesea confundate cu simptomele alergiei sezoniere. Este ușor de înțeles de ce. Simptomele alergiei la laptele de vacă pot varia de la urticarie și secreții nazale până la crampe abdominale și colici la bebeluși.

3. Bogat în calciu

În timp ce laptele de vacă este adesea prezentat drept unul dintre principalele alimente bogate în calciu, nu este nevoie să vă faceți griji că nu obțineți suficient calciu atunci când treceți la lapte de capră. De fapt, este și mai bogat în minerale. Laptele de capră conține aproximativ 33% din valoarea zilnică recomandată într-o cană, față de 28% în laptele de vacă.

4. Poate trata TBC și  astmul

Unul dintre beneficiile pentru sănătate ale laptelui de capră este și pentru persoanele cu boli respiratorii precum astm, tuberculoză (TBC), bronșită, infecție pulmonară. Pentru că laptele de capră conține betacazeină, care este bună pentru persoanele cu astm bronșic, tuberculoză, bronșită și pneumonie.

5. Ajută la reducerea nivelului de colesterol

Unul dintre cele mai importante beneficii ale laptelui de capră pentru bărbați și femei deopotrivă este efectele sale terapeutice asupra sănătății inimii. Acest lucru se datorează faptului că laptele de capră are un nivel ridicat de acizi grași cu lanț mediu. De fapt, există aproximativ 30% până la 35%, spre deosebire de 15% până la 20% din acizii grași cu lanț mediu în laptele de vacă. În loc să fie stocați ca grăsime corporală, acești acizi grași oferă un plus de energie și ajută la scăderea colesterolului. Ele pot ajuta chiar la tratarea unor afecțiuni precum bolile coronariene și tulburările intestinale.

6. Te ajută să ai o pielea sănătoasă

Acizii grași și trigliceridele prezente în laptele de capră nu numai că îți mențin interiorul să funcționeze fără probleme, dar te ajută să arăți grozav și în exterior. Calitățile lor hidratante ajută la menținerea pielii bebelușului moale. Laptele de capră are, de asemenea, niveluri ridicate de vitamina A. Vitamina A vă poate îmbunătăți tenul, combate acneea și îmbunătăți sănătatea generală a pielii. Îar acidul lactic care se găsește în laptele de capră ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii și refacerea de noi celule.

7. Îmbunătățește absorbția nutrienților

În timp ce laptele de capră și de vaca s-ar putea clasa în mod similar pentru conținutul de minerale, laptele de capră ar putea fi totuși câștigătorul. Acest lucru se datorează faptului că studiile timpurii au descoperit că nutrienții precum fierul, calciul, magneziul și fosforul erau mai ușor digerați și utilizați de organism din laptele de capră decât în ​​laptele de vacă. Datorită biodisponibilității acestor minerale, laptele de capră pare promițător și pentru tratamentul deficiențelor nutriționale, cum ar fi anemia și demineralizarea oaselor. În plus, poate ajuta la abordarea prea frecventelor deficiențe de fier și de magneziu.

8. Conține acizi grași esențiali

Laptele de capră conține aproximativ 35% mai mulți acizi grași decât laptele de vacă, care conține 17% din acizi grași. Pe lângă asta, laptele de capră este mai bun atunci când este băut în stare crudă, chiar și pentru cei care au intoleranță la lactoză. Laptele de capră este util și pentru scăderea colesterolului ridicat. Acizii grași antimicrobieni, cum ar fi caprilatul și acidul capric, care se găsesc în laptele de capră, sunt folositori pentru repararea sistemului digestiv.

9. Nu provoacă alergii

Mulți oameni se plâng că laptele de vacă îi poate face alergici și susceptibili la boli respiratorii. Dar nu vă faceți griji, laptele de capră este foarte bun ca alternativă și foarte puternic și benefic pentru a depăși aceste probleme. Conținutul ridicat de grăsimi din laptele de vaca este cauzat de apariția mucusului care poate declanșa alergii. Bulele de grăsime conținute în laptele de capră au doar o zecime din grăsimea din laptele de vacă. Deci, din această cauză, poate fi evitată iritarea colonului.

10. Acționează ca un agent metabolic

Pe baza cercetărilor și studiilor efectuate asupra laptelui de capră, s-a ajuns la concluzia că laptele de capră crește capacitatea de absorbție a fierului și a cuprului, în special la persoanele cu sistemul digestiv perturbat.

11. Ajută la prevenirea osteoporozei

De obicei, persoanele cu osteoporoză consumă lapte de vacă pentru a crește necesarul de calciu. Nu este nimic greșit dacă începeți să consumați lapte de capră, deoarece laptele de capră este foarte bogat în calciu și în aminoacidul triptofan. Calciul care este foarte util în creșterea, în protejarea densității oaselor, în previnirea osteoporozei și în împiedicarea măcinării oaselor la persoanele care îmbătrânesc.

12. Bun pentru femeile însărcinate și femeile care alăptează

Unul dintre beneficiile pentru sănătate ale laptelui de capră este ca un nutrient suplimentar pentru femeia însărcinată și femeia care alăptează.

13. Tratarea anemiei

Consumul de lapte de capră poate îmbunătăți starea persoanelor cu anemie, care este boala cauzată de deficiența de fier. Acest lucru se datorează faptului că laptele de capră poate crește fierul folosit de organism și poate stimula reînnoirea hemoglobinei. Spre deosebire de laptele de vacă, laptele de capră minimizează interacțiunea dintre calciu și fier din organism. Interacțiunea dintre calciu și fier are un efect de inhibiție reciprocă. De exemplu, calciul din laptele de vacă poate scădea absorbția fierului în organism.

14. Ca probiotice

Laptele de capră este bogat în oligozaharide sau substanțe care conțin zahăr simplu. Cu aceeași compoziție ca și laptele matern, oligozaharidele din laptele de capră acționează ca probiotice în organismul nostru. Aceste substanțe pot curăța colonul de ciuperci și bacterii care sunt produse de resturile alimentare.

 
Share:

Articole recomandate