Un semn de la nivelul mâinilor ar putea arăta că ai mâncat prea multă sare
- 2023-11-01
- 936
Marea majoritate dintre noi mănâncă mult prea multă sare în fiecare zi, spun diverse statistici medicale. Chiar dacă avem nevoei de sare (sodiu) în dieta naostră, medicii o pun în legătură cu hipertensiunea arterială. Iată câteva semne pe care corpul tău le oferă, dacă ai consumat prea multă sare.
Ar trebui să consumăm aproximativ 6 g de sare fiecare 24 de ore, dar în medie consumăm în mod constant 8,4 g - cu 40% peste norma necesară. Prea multă sare este legată de hipertensiune arterialădin cauza faptului că sodiul captează mai multă apă în vasele de sânge, provocând o presiune mai mare.
Din păcate, cea mai mare parte din cantitatea de sare consumată zilnic este ascunsă în alimente precum pâinea, biscuiții, cerealele pentru micul dejun, sosurile și condimentele
Organizația spune că această sare „invizibilă” reprezintă aproximativ trei sferturi din sare pe care o consumă oamenii. Deci, având în vedere acest lucru, cum ne putem da seama că consumăm prea mult până nu este prea târziu?
Ei bine, mâinile tale pot dezvălui dacă ești vinovat că ai prea mult condiment. Sarea face corpul să rețină apa, lucru care provoacă umflarea țesuturilor. Prin urmare, dacă ai mâncat prea multă sare, degetele s-ar putea umfla. Odată ce mănânci cantități excesive corpul tău reține sodiu suplimentar și crește lichidul din afara celulelor tale.
Pippa Hill, nutriționist și fondator The Weight Loss Guru, a declarat pentru MailOnline:
„Acesta nu este un răspuns instantaneu după ce ați mâncat, dar dacă în următoarele 24 de ore după ce ați consumat alimente sărate, observați umflături în aceste zone, ar putea fi o legătură. . Cel mai bine este să solicitați sfatul medicului dacă acesta este un eveniment în curs de desfășurare, deoarece ar putea fi un semn al unei probleme de sănătate mai grave.”
În afară de faptul că mâinile tale dau indicii despre consumul excesiv de sare, umflarea rezultată, cunoscută și sub numele de edem - ar putea afecta și gleznele sau picioarele. Edemul poate deveni mai proeminent în aceste zone atunci când stai prea mult timp așezat sau când faci călătorii lungi. Cercetările, publicate în revista Neurourology and Urodynamics, au legat aportul zilnic ridicat de sare de edemul picioarelor.
Din fericire, etichetele alimentelor te pot ajuta să alegi alimente care nu sunt pline de sare. Blood Pressure UK recomandă să verifici informațiile nutriționale de pe etichetele alimentelor pentru a vedea dacă au conținut scăzut, mediu sau ridicat de sare.
Scăzut - 0,3 g sare sau mai puțin la 100 g
Mediu - 0,3-1,5 g sare la 100 g (acestea sunt de obicei bune de mâncat)
Ridicat - 1,5 g sare sau mai mult la 100 g (de evitat sau consumate doar ocazional).
Multe produse alimentare au, de asemenea, etichete colorate pe partea din față a ambalajului lor, cu roșu pentru un conținut ridicat de sare, portocaliu pentru mediu și verde pentru scăzut.
Sursa: clicksanatate.ro