Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Afaceri parfumate în raionul Soroca. Pe un teren de 10 hectare, un agricultor cultivă plante medicinale

Afaceri parfumate în raionul Soroca. Pe un teren de 10 hectare, un agricultor cultivă plante medicinale

În comuna Șolcani, din raionul Soroca, se află una dintre cele mai parfumate afaceri din Republica Moldova. Pe un teren de 10 hectare, un agricultor cultivă plante medicinale. Florile uscate sunt certificate bio şi ajung la consumatorii fideli din ţări europene, precum Franța și Germania, scrie tvrmoldova.

Ion  Cebotari a pornit propria afacere încă de acum cinci ani, timp în care a  îndeplinit toate condițiile impuse de UE pentru a-şi putea exporta  produsele. Pe terenul agricol certificat bio sunt cultivate cinci tipuri  de plante medicinale.

SINCRON ION CEBOTARI antreprenor: „Gălbenelele, cum îi mai zicem noi calendula. Avem maliva, sau  în română silvestre, albă de pădure, avem vasilioc care i se mai spune  bănuţ. Creştem planetele medicinale din 2015.  deja  certificat bio la tot ce creştem pe toată suprafaţa plamnte, nuci,  frunze de nuci, şi la flori”.

Are mult de lucru aşa că a angajat şi câțiva muncitori. Florile sunt  culese cu grijă, doar în orele în care petalele sunt deschise.

ION CEBOTARI antreprenor: „Zilnic adunăm jur la 400-500 de kg de materie primă de flori  proaspete, după asta merge deja uscarea plantelor  medicinale”.

După ce sunt culese, florile sunt uscate, ambalate şi exportate, spre  încântarea clienţilor europeni. Partenerii de afaceri din Uniunea  Europeană vin personal să verifice calitatea produsului.

ION CEBOTARI antreprenor: „Creştem ştiţi nu numai pentru bani, dar pentru plăcere, acest  aromat al florilor, pentru ceaiul obţinut din plantele medicinale bio.  Le exportăm în ţări ca Franța și Germania”

Antreprenorul are planuri mari - el vrea să deschidă o agropensiune.  Până atunci, însă, trecătorii care se opresc să facă fotografii lângă  lanul multicolor şi parfumat sunt serviţi cu ceai făcut din aceste  plante.

 

 

Sursa foto: tvrmoldova

Share:

Articole recomandate