Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Află detalii despre primul portal public pentru promovarea sănătății și prevenirea bolilor netransmisibile!

Află detalii despre primul portal public pentru promovarea sănătății și prevenirea bolilor netransmisibile!

În Republica Moldova,  informațiile privind prevenirea și promovarea sănătății vor fi concentrate pe portalul public www.prosanatate.md. Lansarea portalului și semnarea Memorandumului pentru sustenabilitatea acestuia a fost realizată astăzi, 30 octombrie curent, la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

La etapa de lansare, portalul abordează trei factori de risc: consumul de tutun, alcool și regimul alimentar nesănătos. Aceștia sunt principalii factori de risc comportamentali care contribuie la răspândirea bolilor netransmisibile. Utilizatorii autorizați ai portalului vor fi specialiștii în prevenirea bolilor și promovarea unei vieți sănătoase. Ei vor utiliza e-instrumentul ca pe o sursă directă de diseminare a informațiilor veridice pentru populație. Oricine poate accesa portalul și se informa despre metodele de prevenire a bolilor netransmisibile și despre un mod sănătos de viață.

Portalul specializat pentru promovarea sănătății și prevenirea maladiilor nontransmisibile în Republica Moldova www.prosanatate.md este un produs elaborat în cadrul proiectului  „Dezvoltarea e-instrumentelor de acces la informații în prevenirea maladiilor netransmisibile”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Estonia în cadrul Programului de cooperare pentru dezvoltare și elaborat la inițiativa Centrului pentru Informare și Comunicare în Sănătate din Republica Moldova și a Asociației Obștești ProDia din Republica Estonia.

Share:

Articole recomandate