Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Avem 423 de cazuri de coronavirus confirmate. Unii în continuare ascund că au interacționat cu cineva infectat

Avem 423 de cazuri de coronavirus confirmate. Unii în continuare ascund că au interacționat cu cineva infectat

Acum avem 423 de persoane depistate ca fiind infectate cu noul coronavirus. Din numărul total de cazuri, cele mai multe sunt în Chișinău -150 de persoane. Potrivit ministrei sănătății, Viorica Dumbrăveanu, 75 de cazuri sunt de import și 348 - cu transmitere locală, scrie cotidianul.md.

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a menționat că spre regret, și astăzi sunt persoane care ascund intenționat infermația că au interacționat cu cineva depistat pozitiv cu Covid-19, astfel punând în pericol nu doar sănătatea proprie, ci și a celor din jur și mai ales a cadrelor medicale care crezând pe cuvânt aceste persoane nu se protejează suplimentar și, respectiv, se contaminează.

Oficialul a subliniat că nu este o rușine să te contaminezi cu noul coronavirus, căci toți suntem expuși, de aia este foarte important să le comunicăm medicilor informația veridică pentru a-i proteja pe ei, dar și pentru a fi siguri că suntem tratați corect.

Ministra sănătății a spus că și unii moldoveni ce sunt ajutați să revină cu cursele charter de peste hotare recurg la înșelăciune și iau antipiretice înainte de a urca la bord, astfel nu le este depistată starea febrilă. În acest mod ei își fac rău sie, luând medicamente fără indicație și agravându-și starea, dar și pun în pericol sănătatea celor din jur, care la fel vin cu acea cursă charter.

 

Foto simbol: towardsdatascience.com

Share:

Articole recomandate