Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Căldura distruge noul coronavirus? Părerile experților

Căldura distruge noul coronavirus? Părerile experților

Acum când primăvara practice ne-a fost compromise de pandemia covid-19 și carantina impusă din cauza aceasta, mai avem o speranță că mai aproape de vară, când va fi mult mai cald afară, vom scăpa și de această năpastă. Este cert pentru lumea științifică faptul că gripa sezonieră se atenuează odată ce temperaturile cresc, însă despre COVID-19 lucrurile nu sunt foarte clare.

Din păcate, nu există un răspuns clar, mai ales că experții nu au căzut de acord cu privire la efectele pe care căldura îl are asupra noului coronavirus. Potrivit unui articol publicat în National Geographic, virusurile care provoacă gripă sau alte tulpini de coronavirus, mult mai blânde, devin mai puțin puternice în lunile calde ale anului.

SARS-CoV-2 este un virus foarte nou și nu se știe cum va reacționa atunci când temperaturile vor crește. „Nu putem decât să sperăm că este un virus sezonier, dar în acest moment este greu de prezis”, a declarat Stuart Weston, expert de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Maryland.

Între noul coronavirus și gripă există un detaliu care face diferența: imunitatea oamenilor, a spus Maciej F. Boni, profesor de biologie de la Penn State University. Mulți dintre noi am dezvoltat imunitate la virusuri gripale, ceea ce nu se poate spune și despre COVID-19. El este de părere că nu putem trage concluzia că virusul se va înmuia odată cu venirea căldurii, pentru că depinde și de organismul oamenilor.

Pe de altă parte, există și experți mai optimiști. Jeremy Brown, de la Insitutul Național de Sănătate din SUA, crede că noul coronavirus acționează la fel ca virusul gripal. „COVID-19 nu va mai avea atâta putere atunci când temperaturile vor crește. Nu va supraviețui! Cu toții așteptăm vara”, a spus el.

O analiză realizată de Massachusetts Institute of Technology arată că noul coronavirus s-a răspândit mai mult în zonele mai reci. Deși au fost raportate cazuri și în țările mai calde, acestea nu au depășit 6% din totalul persoanelor infectate la nivel global.

Având în vedere că părerile sunt împărțite cel mai precaut este să nu lăsăm garda jos și să păstrăm o igienă strictă în continuare indiferent de temperaturile de afară. Distanțarea socială trebuie păstrată, mai ales dacă în jurul nostru sunt persoane bolnave. De asemenea, trebuie să dezinfectăm obiectele și suprafețele din jur cu soluție pe bază de clor sau de alcool minimum 70%. Mâinile trebuie spălate minimum 20 de secunde cu apă și săpun de mai multe ori pe zi, în mod special atunci când venim de afară.

 

Sursa: totuldespremame.ro

Share:

Articole recomandate