Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Chișinău: Cod portocaliu de pericol epidemiologic COVID-19. Ce au de făcut locuitorii

Chișinău: Cod portocaliu de pericol epidemiologic COVID-19. Ce au de făcut locuitorii

În municipiul Chișinău a intrat în vigoare codul portocaliu de pericol epidemiologic COVID-19.  Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Alla Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o cu șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Jelamschi, transmite infoprut.

Autoritățile au precizat că măsura a fost luată în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în Chișinău în ultima săptămână la 119 la 100.000 de locuitori. Pe parcursul a șapte zile au fost depistate 919 cazuri, jumătate din numărul total de cazuri din toate raioanele.

Codul portocaliu presupune ca locuitorii Chișinăului să poarte măști în toate spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comun, în stațiile de autobuz și în spațiile deschise unde nu poate fi menținută distanța.

În ceea ce privește impunerea unor restricții suplimentare, inclusiv la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, ministrul Sănătății a menționat că nu are în vedere o astfel de măsură.

Nu sunt un fan al restricțiilor. Oamenilor trebuie să li se explice. A preveni nu înseamnă a pedepsi și a restricționa”, a subliniat Alla Nemerenco.

 

 

 

 

Sursa foto: UNICEF

 

Share:

Articole recomandate