Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Cum ne păstrăm motivația interioară, starea de bine și bucuria de viață într-o lume tulbure

Cum ne păstrăm motivația interioară, starea de bine și bucuria de viață într-o lume tulbure

Tot ce vrem să realizăm în viață este, până la urmă, cu scopul de a obține o stare emoțională de bine. Indiferent că este vorba despre un job bun, bani, o căsnicie reușită, călătorii sau lucruri materiale, credem că vom fi fericiți când le vom obține, scrie psychologies.ro 

Însă, chiar dacă am obținut ce am dorit, se poate întâmpla ca bucuria să nu dureze prea mult. În plus, este de ajuns să apară o provocare în lumea noastră exterioară și să ne pierdem starea de bine.

Oricine se poate simți puternic și bine când lucrurile merg după bunul plac. Însă ce facem când nu mai este așa? Cum ne păstrăm motivația interioară, starea de bine și bucuria de viață?

În ultima vreme am realizat cu toții cât de imprevizibilă este viața și cât este de important să fim pregătiți pentru perioade în care viața noastră este tulburată.

Cred că această perioada ne-a transmis, printre altele, un mare mesaj: este timpul să ne actualizăm. Totul se schimbă și se transformă în jurul nostru și dacă noi rămânem la fel va fi din ce în ce mai greu să ținem pasul.

E timpul să învățăm cum să ne protejăm mai bine, cum să ne păstrăm starea de calm, liniște și bucurie interioară, chiar și când în lumea noastră exterioară lucrurile nu se întâmplă cum dorim.

E timpul să învățăm să acționăm dintr-o stare de echilibru interior, în loc să reacționăm conduși de emoții declanșate de provocări ce apar în viața noastră și pe care nu le putem controla.

Starea de bine cunoscută și sub numele de well-being este cheia pentru o viață cu multă bucurie și împlinire sufletească. Pentru că fără ele, indiferent ce rezultate extraordinare obținem nu le mai putem numi succes.

Oamenii sunt obișnuiți să-și alimenteze starea de bine din exterior: lucruri materiale și bani, vacanțe, poziții în companii și societate etc. Dar nu trebuie să uităm faptul că ea dispare imediat ce a dispărut stimulul sau a apărut ceva ce ne deranjează. Starea noastră este dependentă de factori pe care nu-i putem controla, dacă noi nu suntem bine în lumea noastră interioară: lumea gândurilor și emoțiilor noastre.

Cea mai stabilă și sustenabilă stare de bine vine de acolo, pentru că putem avea controlul. Cred că asta este cea mai mare realizare pe care o poate avea omul. Indiferent ce ai obținut, dacă nu ai bucurie și satisfacție înseamnă că îți irosești viața. Bineînțeles, avem cu toții și momente nefericite și triste, însă dacă ele predomină înseamnă că e timpul să facem ceva.

Legat de asta, studiile arată că 50% din experiențele de fericire și nefericire se datorează atitudinii noastre față de orice experiență, mai exact dacă o percem ca pe o oportunitate sau o problemă.

Sursa foto: doc.ro

Share:

Articole recomandate