Diversificarea. 6 rețete pentru bebelușii de 7-8 luni
- 2016-09-27
- 10111
Piure de mei
Ai nevoie de: mei, ¼ ceaşcă;
Mod de preparare:
- Pune meiul în blender şi macină-l până obţii o pulbere;
- Pune la fiert o ceaşcă de apă într-o cratiţă, la foc mediu. Adaugă pulberea de mei şi redu focul. Lasă la fiert 5-7 minute, amestecând continuu, până se evaporă apa;
- Adaugă apă, lapte matern sau lapte praf pentru a subţia piureul până la consistenţa pe care bebeluşul o poate înghiţi.
Piure de conopidă
Ai nevoie de: conopidă sau broccoli, 2 linguriţe de unt;
Mod de preparare:
- Curăţă conopida şi tai-o în bucheţele de aceeaşi dimensiune;
- Pune bucheţelele într-o oală şi acoperă-le cu apă rece. Pune capacul, lasă apa să clocotească la foc mediu 15-18 minute, până devine moale;
- Pasează conopida încă fierbinte împreună cu untul, până când devine foarte fină şi cremoasă.
Tocană de cartofi şi dovlecei
Ai nevoie de: dovlecel decojit, 6 cartofi albi, 1 măr curăţat, ulei de măsline ;
Mod de preparare:
- Taie dovlecelul, cartofii şi mărul în cubuleţe mici;
- Încălzeşte uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă dovlecelul, cartofii şi mărul şi lasă-le să se rumenească, amestecând din când în când, timp de 8-10 minute. Adaugă puţină apă şi lasă să dea în clocot. Redu focul pentru a le lăsa să fiarbă încet, 30-35 de minute, acoperă şi lasă-le până când legumele devin moi;
- Pasează compoziţia până când obţii consistenţa dorită.
Piure de prune uscate
Ai nevoie de: 8 prune uscate ;
Mod de preparare:
- Într-o cratiţă, la foc mediu, pune prunele şi ½ ceaşcă de apă şi lasă-le să fiarbă. Redu focul şi lasă-le 8-10 minute;
- Dă-le deoparte de pe foc şi lasă-le să se răcească, păstrând lichidul în care au fiert;
- Pasează prunele şi adaugă apa în care au fiert pentru a subţia piureul până la consistenţa dorită.
Supă de ou
Ai nevoie de: 500 ml de lapte, 500 ml apă, 1 lingură de făină, 50 g zahăr, 2 gălbenuşuri de ou;
Mod de preparare:
- Pune apa la fiert, apoi adaugă făina, după ce a fost diluată în puţină apă rece. Lasă totul la foc mic circa 15 minute, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Adaugă laptele fiert şi îndulcit, apoi ia compoziţia de pe foc cât este încă fierbinte;
- Adaugă gălbenuşurile, care au fost bătute şi diluate cu puţină apă. Ai grijă să înglobezi amestecul de ou treptat, astfel încât să nu se coaguleze, iar supa să rămână clară;
- Răceşte supa punând vasul în care a fiert într-un recipient cu apă rece. Amestecă totul în continuare, până când supa este complet răcită.
Pui cu sfeclă roşie
Ai nevoie de: un cartof mediu, ½ sfeclă roşie, 1 pulpiţă de pui, un pic de unt, lapte ;
Mod de preparare:
- Fierbe legumele şi cărniţa;
- Pasează toate ingredientele;
- Adaugă puţin unt şi lapte pentru a obţine consistenţa dorită.
Foto: bebelu.ro