Odoraș.

Odoraș.

Linex

Diversificarea. 6 rețete pentru bebelușii de 7-8 luni

Diversificarea. 6 rețete pentru bebelușii de 7-8 luni

Piure de mei

Ai nevoie de: mei, ¼ ceaşcă;

Mod de preparare:

  • Pune meiul în blender şi macină-l până obţii o pulbere;
  • Pune la fiert o ceaşcă de apă într-o cratiţă, la foc mediu. Adaugă pulberea de mei şi redu focul. Lasă la fiert 5-7 minute, amestecând continuu, până se evaporă apa;
  • Adaugă apă, lapte matern sau lapte praf pentru a subţia piureul până la consistenţa pe care bebeluşul o poate înghiţi.

 

Piure de conopidă

Ai nevoie de: conopidă sau broccoli, 2 linguriţe de unt;

Mod de preparare:

  • Curăţă conopida şi tai-o în bucheţele de aceeaşi dimensiune;
  • Pune bucheţelele într-o oală şi acoperă-le cu apă rece. Pune capacul, lasă apa să clocotească la foc mediu 15-18 minute, până devine moale;
  • Pasează conopida încă fierbinte împreună cu untul, până când devine foarte fină şi cremoasă.

 

Tocană de cartofi şi dovlecei

Ai nevoie de: dovlecel decojit, 6 cartofi albi, 1 măr curăţat, ulei de măsline ;

Mod de preparare:

  • Taie dovlecelul, cartofii şi mărul în cubuleţe mici;
  • Încălzeşte uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă dovlecelul, cartofii şi mărul şi lasă-le să se rumenească, amestecând din când în când, timp de 8-10 minute. Adaugă puţină apă şi lasă să dea în clocot. Redu focul pentru a le lăsa să fiarbă încet, 30-35 de minute, acoperă şi lasă-le până când legumele devin moi;
  • Pasează compoziţia până când obţii consistenţa dorită.

 

Piure de prune uscate

Ai nevoie de: 8 prune uscate ;

Mod de preparare:

  • Într-o cratiţă, la foc mediu, pune prunele şi ½  ceaşcă de apă şi lasă-le să fiarbă. Redu focul şi lasă-le 8-10 minute;
  • Dă-le deoparte de pe foc şi lasă-le să se răcească, păstrând lichidul în care au fiert;
  • Pasează prunele şi adaugă apa în care au fiert pentru a subţia piureul până la consistenţa dorită.

 

Supă de ou

Ai nevoie de: 500 ml de lapte, 500 ml apă, 1 lingură de făină, 50 g zahăr, 2 gălbenuşuri de ou;

Mod de preparare:

  • Pune apa la fiert, apoi adaugă făina, după ce a fost diluată în puţină apă rece. Lasă totul la foc mic circa 15 minute, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Adaugă laptele fiert şi îndulcit, apoi ia compoziţia de pe foc cât este încă fierbinte;
  • Adaugă gălbenuşurile, care au fost bătute şi diluate cu puţină apă. Ai grijă să înglobezi amestecul de ou treptat, astfel încât să nu se coaguleze, iar supa să rămână clară;
  • Răceşte supa punând vasul în care a fiert într-un recipient cu apă rece. Amestecă totul în continuare, până când supa este complet răcită.

 

Pui cu sfeclă roşie

Ai nevoie de: un cartof mediu, ½ sfeclă roşie, 1 pulpiţă de pui, un pic de unt, lapte ;

Mod de preparare:

  • Fierbe legumele şi cărniţa;
  • Pasează toate ingredientele;
  • Adaugă puţin unt şi lapte pentru a obţine consistenţa dorită.

Foto: bebelu.ro

Share:

Articole recomandate