Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Noi detalii în cazul incendiului soldat cu decesul a 3 copii. Părinții au făcut declarații contradictorii

Noi detalii în cazul incendiului soldat cu decesul a 3 copii. Părinții au făcut declarații contradictorii

Tatăl copiilor decedați acum câteva zile în incendiul din satul Danu, raionul Glodeni, a fost anterior condamnat pentru omor, acesta a fost acuzat că l-a ucis pe soțul surorii sale, informează sputnik.md. Totodată, părinții au făcut declarații contradictorii referitor la cum s-au comportat în noaptea când a avut loc tragedia.

În incendiul izbucnit în noaptea de marți spre miercuri au murit trei frați: o fetiță de 7 ani, una de o lună și un băiețel de 4 ani. Părinții acestora au scăpat nevătămați. Casa în care trăiau cei cinci membri ai familiei a ars în întregime.

Tatăl copiilor, în vârstă de 38 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore. Mama acestora, de 28 de ani, se află într-un centru de consiliere psihologică. Pe numele celor doi a fost deschis un dosar penal pentru lipsirea de viaţă din imprudenţă. Potrivit Codul Penal al Republicii Moldova, lipsirea de viaţă din imprudenţă a două sau mai multor persoane se pedepsește cu închisoare de la 2 la 6 ani.

În procesul cercetărilor cauzelor producerii incendiului, cei doi părinți au prezentat informații contradictorii. Mama copiilor a spus că în timpul izbucnirii incendiului se afla afară. La un moment dat a văzut flăcările și și-a strigat soțul, care ar fi ieșit din inerție afară fără ca să ia cu el și cei trei copii minori. Ulterior, femeia a declarat că a aprins aragazul, s-a culcat lângă copilul nou născut și a adormit. 

Vecinii au declarat pentru presă că de fapt părinții erau cam neglijenți și copiii deseori rămâneau fără supraveghere acasă. Se mai spune că în acea seară părinții au mers la vecini unde au consumat alcool, iar cei 3 copii erau singuri în casă.

La o zi de la producerea teribilului incendiu, Laboratorul Experimental Antiincendiar al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a emis patru versiuni care au dus la declanșarea catastrofei, una dintre ele fiind incendiere intenționată. Versiunile preliminare sunt: nerespectarea regulilor de exploatare a aragazului, nerespectarea regulilor de exploatare a sobei, incendiere intenționată și scurtcircuit.

În zece zile va fi înaintată o cauza finală care a dus la producerea incendiului.

Share:

Articole recomandate