Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

O familie cu 5 copii nu mai are nimic după ce le-a ars casa. Un club sportiv din capitală adună rechizite, haine și alimente pentru ei

O familie cu 5 copii nu mai are nimic după ce le-a ars casa. Un club sportiv din capitală adună rechizite, haine și alimente pentru ei

Cinci copii şi părinţii lor, locuitori ai satului Drăgușenii Noi, raionul Hâncești, au rămas pe drumuri după ce casa le-a fost mistuită de flăcări. Cei trei copii mai mari nici nu au putut merge la şcoală pentru că focul a distrus absolut totul, inclusiv hainele şi rechizitele. Atât copiii, cât și părinții, au rămas doar cu hainele cu care erau pe ei, n-au mai putut salva aproape nimic din casa distrusă de incendiu – nici actele și nici banii pe care îi aveau puși deoparte.

Mama copiilor, Elena Mancaș, povestește că, după ce a revenit de la Hâncești, unde cumpărase toate cele necesare elevilor pentru școală, a mers în câmp să-i dea o mână de ajutor soţului ei. Acolo au şi primit vestea că le-a ars casa. Acum familia s-a mutat într-o anexă de vară, care are o suprafaţă de câțiva metri pătrați, iar geamurile s-au spart în urma incendiului.

Tatăl copiilor, Nicolae Mancaş, avea de gând să meargă la muncă peste hotare pentru un trai mai bun, însă flăcările i-au mistuit toţi banii agonisiți și actele.

Am contactat-o pe Elena Mancaș și am aflat vârstele copiilor. Astfel, sunt necesare haine pentru un 3 băieți de 13, de 5 și de 2 ani, și pentru două fetițe de 12 și de 10 ani. La școală sunt cei 3 copii mai mari – băiatul de 13 și fetițele de 12 și de 10 ani.

În context, clubul sportiv Thai Boxing Club din capitală a decis să facă un act de caritate pentru această familie și să adune rechizite școlare și haine, astfel încât copiii mai mari să poată merge la școală cât mai curând. Dar și produse alimentare și de igienă de primă necesitate ca familia să scape temporar măcar de această grijă.

Cei care pot și doresc să doneze rechizite, ghiozdan, haine în stare bună și produse alimentare (crupe, ulei, făină, zahăr, paste făinoase etc.) sau de igienă (detergent, săpun, pastă de dinți etc.) pot contacta clubul la numărul 0687 71 777 sau pot duce donațiile pe adresa str. Burebista 114 (vizavi de Institutul Mamei și Copilului).

Mama copiilor, Elena Mancaș, este disponibilă și la telefon în caz că doriți să ajutați direct: 068450676.

Share:

Articole recomandate