Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

O femeie a născut o fetiță în ambulanță, în timp ce mergeau spre spital

O femeie a născut o fetiță în ambulanță, în timp ce mergeau spre spital

Un moment deosebit a avut loc în această dimineață, în localitatea Stoicani din raionul Soroca. O fetiță s-a născut în ambulanță, în timp ce specialiștii de la Urgență duceau lăuza spre maternitate.

Potrivit informațiilor oferite de IMSP CNAMUP (Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească), apelul la Dispeceratul comun de urgență a fost făcut la ora 05:37. Conform datelor, femeia în vârstă de 21 de ani era în a 40-a săptămână de sarcină și prezenta dureri abdominale. Specialiștii susțin că au ajuns la locul solicitării în 10 minute.

„La domiciliu, echipa PAMU Stoicani a preluat rapid parturienta, care prezenta semne de debut al travaliului. În timpul deplasării către maternitate s-a declanșat nașterea. Astfel venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță. Femeia a adus pe lume o fetiță sănătoasă de aproximativ 3000g cu scorul Apgar de 8 puncte”, se menționează într-o notă de informare a IMSP CNAMUP.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul PAMU Stoicani, a SAMU Soroca, în următoarea componență: felcer Cristina Golovatîi, infirmier Sergiu Vîrlan și șoferul autoambulanței Vitalii Pahom.

Ulterior, lăuza și nou-născutul, în stare satisfăcătoare au fost transmiși specialiștilor din cadrul IMSP Spitalul Raional Soroca pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Share:

Articole recomandate