„Pe unde iese bebelușul, mami?” Cum îi explicăm copilului acest lucru, în funcție de vârsta lui

„Pe unde iese bebelușul, mami?” Cum îi explicăm copilului acest lucru, în funcție de vârsta lui

Să-i explici copilului de unde provin bebelușii poate părea un lucru destul de dificil de explicat. Este normal ca micuțul tău să fie curios în legătură cu acest subiect, așa că nu te îngrijora, scrie suntmamica.ro

Când copiii încep să devină cât mai conștienți de ceea ce îi înconjoară, în capul lor încep să apară numeroase întrebări și curiozități. În mod ideal, ca părinte, trebuie să fii pregătit să-i oferi întotdeauna copilului răspunsuri utile, dar și cât mai realiste.

Când micuțul tău te întreabă: "Mami, pe unde iese bebelușul?" s-ar putea să fii surprinsă, poate chiar să zâmbești sau chiar să te ia cu transpirații. Această întrebare din partea copilului este inevitabilă.

Cum îi explici copilului de unde provin bebelușii, în funcție de vârsta lui?

Proveniența bebelușului explicată pe înțelesul copilului de 3-4 ani

Între 3 și 4 ani copilul devine foarte curios, iar dacă el întreabă de unde provin bebelușii, este pentru că este capabil să primească răspunsul de la tine. Poți să-i explici copilului că bebelușul este ca o mică sămânță care se plantează în burtica mamei, unde va crește timp de 9 luni.

Proveniența bebelușului explicată pe înțelesul copilului de 5-6 ani

Dacă micuțul tău are între 5 și 6 ani, întrebările sunt, de obicei, puțin mai specifice, așa că nu îți fie teamă să-i oferi răspunsuri. Unele cărți sau ilustrații pot fi extrem de utile pentru a-i explica copilului de unde provin bebelușii. De cele mai multe ori, o imagine valorează cât o mie de cuvinte.

Proveniența bebelușului explicată pe înțelesul copilului de 7-8 ani

În jurul vârstei de 7-8 ani, copiii sunt mai conștienți de corpul lor și de diferențele clare dintre băieți și fete. Ei știu că băieții au penis și fetele au vagin, așa că limbajul pe care îl folosești ar trebui să fie mai clar.

Proveniența bebelușului explicată pe înțelesul copilului de 9-10 ani

La vârsta de 9-10 ani, copilul are deja o idee despre sex și poți să îi explici că bebelușii vin pe lume atunci când adulții se iubesc foarte mult și vor să-și întemeieze o familie.

Ascultă-ți copilul cu atenție, uneori este suficient un simplu răspuns pentru a-i lămuri toate îndoielile.
 

 

 

Adaugă comentariu