Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Protest inedit în SUA: 100 de femei goale au protestat

Protest inedit în SUA: 100 de femei goale au protestat

Fotograful american Spencer Tunick a organizat un protest inedit la Cleveland pentru a protesta împotriva nominalizării lui Donald Trump drept candidat pentru președinția SUA din partea Partidului Republican. Acesta a organizat o secvență cu 100 de femei dezbrăcate având în mână oglinzi mari circulare.

Femeile s-au adunat cu o zi înainte de lansarea lucrărilor Convenţiei Naţionale Republicane (RNC), în cadrul căreia miliardarul newyorkez urmează să fie desemnat candidatul partidului la preşedinţie, după ce a obţinut numărul de delegaţi în alegerile primare, în pofida îngrijorărilor establishmentului republican şi americanilor faţă de mesajul său dezbinator,

Peste 100 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 74 de ani s-au adunat pe proprietatea privată a unui locuitor din Cleveland și au ținut oglinzi rotunde în mâini. Intitulată "Everything She Says Means Everything", în această fotografie de artă apar femei de toate rasele, care ţin oglinzi îndreptate către arenă.

Potrivit site-ului lui Tunick, oglinzile reflectă "cunoaşterea şi înţelepciunea femeilor progresiste şi conceptul de «Mama Natură» proiectate asupra centrului în care are loc convenţia, peisajului urban şi orizontului Clevelandului".
"Am două fiice şi o soţie", a spus el. "Nu-mi vine să cred ce limbaj şi retorică a urii împotriva femeilor şi minorităţilor propagă Partidul Republican", a subliniat fotograful, care a adăugat că trebuia să facă ceva împotriva acestei "gândiri idioate".

Foto: ibtimes.co.in, media2.intoday.in

Share:

Articole recomandate