Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Primul copil depistat cu coronavirus, în Moldova, s-a molipsit de la mama revenită din Italia. Total sunt 23 de cazuri

Primul copil depistat cu coronavirus, în Moldova, s-a molipsit de la mama revenită din Italia. Total sunt 23 de cazuri

În Republica Moldova a fost diagnosticat primul caz de infectare cu Covid-19 la un copil. Anunțul a fost făcut de ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de coronavirus de tip nou, anunță UNIMEDIA. Copilul s-a infectat de la mama revenită din Italia recent.

Laboratorul Agenției Naționale de Sănătate Publică a confirmat, astăzi, 11 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus. În total, în Republica Moldova sunt 23 de persoane depistate cu infecție cu Covid-19.

Autoritățile subliniază repetat că cei reveniți din țările unde sunt înregistrate cazurile cu infecția coronavirus de tip nou, autoizolați-vă, nu doar în coraport cu terțele persoane, cu cei din exterior, ci și în raport cu rudele, pe care le expuneți riscului, respectați normele de igienă. Este absolut necesară și respectareadistanței sociale de minim 1 metru.

Totodată, cea mai eficientă metodă de stopare a răspândirii acestei infecții este izolarea câtor mai multor oameni acasă. Stoparea orelor la școală și universitate, dar și închiderea grădinițelor, nu trebuie văzută ca o vacanță timp în care să mergeți în vizite la rude și prieteni, sau la distracții prin centre comerciale. Ieșiți afară când aveți strictă necesitate – cei care nu pot munci de acasă, după produse alimentare și de igienă, la farmacie. Interacționați cât de puțin posibil cu alte persoane.

Respectați regulile de igienă: spălați cât mai des mâinile sau folosiți o soluție dezinfectantă, aerisiți casa, dezinfectați suprafețele de care vă atingeți, evitați aglomerațiile, nu purtați mască dacă nu aveți simptome de gripă și răceală – masca vă face doar să vă atingeți mai des de față și astfel să transferați virusul de pe mâini pe față sau la ochi, alimentați-vă corect, nu consumați alcool.

Cei mai expuși complicațiilor provocate de Covid-19 sunt vârstnicii și cei cu boli de inimă, astm, diabet. Un alt îndemn este să nu duceți copiii din orașe la bunici în sate căci copiii pot fi purtători de virus și îi pot contamina pe bunici, care la rândul lor pot face complicații ce pot duce la deces.

Autoritățile au decis să ia niște măsuri mai radicale. Astfel au fost stopate toate zborurile spre și dinspre UE, iar din această noapte se opresc zborurile comerciale din orice punct spre Moldova. La fel nu vor fi lăsate persoanele străine să intre pe teritoriul țării. Totodată se închid toate punctele comerciale și localurile de divertisment, rămân să activeze magazinele alimentare, farmaciile și stațiile peco.

Share:

Articole recomandate