Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

„Spaţii sigure pentru femei şi copii” în cadrul bibliotecilor

„Spaţii sigure pentru femei şi copii” în cadrul bibliotecilor

La Biblioteca Municipală „Eugeniu Coşeriu” din Bălți a fost inaugurat Centrul „Spaţiul sigur pentru femei şi copii”, eveniment organizat în cadrul Proiectului naţional „Bibliotecile aduc schimbarea în comunitate în timpul crizei refugiaţilor”, transmite jurnalist.md.

Bibliotecari din zece localităţi ale ţării au organizat activităţi de informare şi susţinere a refugiatelor din Ucraina, iar bibliotecile au creat spaţii prietenoase pentru femeile şi fetele refugiate şi cele din localităţile care le-au găzduit.

Spațiile respective au fost create în cadrul proiectului „Bibliotecile aduc schimbarea în comunitate în timpul crizei refugiaților”, implementat de Centrul de Drept al Femeilor.

În cadrul proiectului, bibliotecarele și-au consolidat abilitățile în vederea oferirii sprijinului refugiatelor în parteneriat cu specialiști din alte domenii, serviciile ținând de incluziune și integrare a refugiatelor și membrelor comunităților locale; sprijin psihologic în grup pentru femeile victime ale violenței domestice și pe bază de gen.

 

 

 

Sursa foto: jurnalis.md

Share:

Articole recomandate