Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Vezi cum arată Tom şi Jerry la 76 ani

Vezi cum arată Tom şi Jerry la 76 ani

Legendarii Tom şi Jerry, cei care au stat la straja copilăriei mai multor generații la rând, au împlinit la data de 10 februarie 76 de ani. Deşi au ajuns la această „vârstă remarcabilă” cei doi au până în prezent un mare succes la public.

Cei care le-au dat viaţă sunt animatorii americani William Hanna şi Joseph Barbera. Chiar de la primul episod filmul în desen animat este axat pe relaţia dificilă dintre şoarece şi pisică, care apropo, iniţial se numeau Jasper şi Jinx.

Istoria spune că timp de 17 ani, cuplul de animatori a lucrat exclusiv doar la „Tom și Jerry”, regizând mai mult de 114 scurt metraje, care se bazau mai mult pe acţiune în detrimentul dialogului.

În anul 1957 s-a decis închiderea studioului de animație din cauza nerentabilității (realizarea unui serial de șapte minute cu Tom și Jerry costa 35.000 de dolari), și redifuzarea celor deja existente.

În 1960 a fost semnat un contract cu studioul cehoslovac Rembrandt Films în urma căruia s-au produs 13 scurt-metraje cu cele două personaje, dar care au fost considerate cele mai nereuşite de-a lungul existenţei acestui film în desen animat.

În 1963 producţia de desene animate a revenit la Hollywood, iar acest fapt a dus la realizarea altor desene animate până în anul 1967, apoi sporadic între anii 1975-1977, 1990-1993 şi 1980-1982.

Indiferent e evoluţia acestui desen animat, povestea celor doi eroi rămâne până astăzi una din preferatele copiilor din toate timpurile.

Share:

Articole recomandate