Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un făt nenăscut a fost operat cu succes, după ce i s-a depistat o tumoră pe inimă

Un făt nenăscut a fost operat cu succes, după ce i s-a depistat o tumoră pe inimă

Pentru a doua oară în istorie, o echipă de medici americani a reuşit să opereze cu succes un făt încă nenăscut, transmite stirileprotv.ro

Bebeluşul fusese depistat cu o tumoră pe inimă în luna a 6-a a sarcinii, iar medicii şi mama lui au căzut de acord să-l opereze pe cord.

Ryland a împlinit de curând 5 luni. Povestea sa este incredibilă: pe vremea când încă nu se născuse, iar mama lui era însărcinată în 6 luni, soarta bebelușului părea pecetluită.

„În aprilie am aflat că Ryland avea teratom cardiac, adică o tumoră care creștea pe inima sa”, a spus mama copilului.

Medicii care au descoperit afecțiunea spun că nu se întâlnesc deseori cu un asemenea caz.

„Sunt extrem de rare. Șansele sunt de una la 40.000 de nașteri. Și apoi, să apară tocmai în acea regiune a inimii... e mult mai rar”, explică un medic.

Pentru că fetușul era pe cale să-și piardă viața înainte să vină pe lume, medicii și mama copilului au decis că operația e singura cale. Totul a durat 4 ore, iar medicii fost nevoiți să extragă fetușul din abdomenul mamei, înainte să intervină.

„Medicul a făcut ce ar fi făcut în cazul unui copil după naștere. A făcut o incizie în mijlocul pieptului, a deschis cutia toracică, a expus inima acestui bebeluș pentru a putea elimina tumora. A fost ceva uimitor”, spune un doctor.

„Îmi spun oamenii că e cu siguranță un miracol, că bebelușul e un dar de la Dumnezeu. Și că îl așteaptă un destin măreț în lumea asta”, a declarat mama bebelușului.

După operație, fătul a fost așezat înapoi în burta mamei, unde a mai rămas încă 10 săptămâni, până când a decis că vrea să vină pe lume. Operația a fost un succes, pentru a doua oară în istorie. Și bebelușul, și mama lui și-au revenit rapid. Cu toate astea, merg periodic la medic, pentru analize și controale. Mama băiețelului abia așteaptă ca acesta să crească, pentru a-i povesti peripețiile prin care a trecut încă înainte de a se naște.

„Într-o zi o să mă întrebe ce este cu semnul acela ciudat de pe pieptul lui și atunci o să-i spun că a trecut printr-o adevărată nebunie, una prin care niciun alt băiat nu a mai trecut până acum”, a mai spus mama.

Share:

Articole recomandate