Un grup de tineri a protestat la Guvern împotriva închiderii mai multor universități

Un grup de tineri a protestat la Guvern împotriva închiderii mai multor universități

Activiștii organizației de tineret "Garda Tânără" au organizat astăzi un flash-mob la sediul Guvernului, în semn de protest față de decizia Ministerului Educației privind reorganizarea universităților din țară. Tinerii și-au facut apariția la Guvern în mod simbolic cu valize în mînă, sugerînd astfel exodul masiv al studenților care ar putea izbucni ca urmare a lichidării unor instituții de învățămînt superior, scrie noi.md

Aceștia au declarat că își doresc să-și facă studiile acasă, dar guvernarea prin decizii nechibzuite le încalcă flagrant drepturile. "Nu închideți universitățile!", "Vrem Moldovă educată!", "Rușine!" - au scandat activiștii de la "Garda Tânără". Reprezentanții Guvernului nu au comentat deocamdată acuzațiile aduse. Menționăm că decizia privind desființarea și comasarea mai multor universități a fost criticată dur și de mediul academic din R.Moldova.

Colectivul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport a adresat o solicitare în acest sens Ministerului Educației în care a cerut stoparea procesului de absorbție a instituției. Și corpul profesoral al Universității Agrare, deopotrivă cu studenții care își fac studiile acolo, s-au declarat împotriva dizolvării instituției. Totodată, fostul președinte al țarii Mircea Snegur a adresat o scrisoare deschisă Maiei Sandu, în care și-a exprimat regretul în legătură cu închiderea Universității de Stat din Tiraspol. El a cerut Ministerului Educației să revadă această decizie, precizînd că „a distruge prima instituție de învățămînt superior din țară este o lipsă de respect față de istoria neamului nostru”.

 

 

 

 

Sursa foto: Noi.md

Adaugă comentariu