Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un grup de tineri vor vizita zeci de şcoli pentru a le vorbi semenilor despre siguranţa online

Un grup de tineri vor vizita zeci de şcoli pentru a le vorbi semenilor despre siguranţa online

În cadrul seminarului, tinerii au învăţat cum pot fi securizate conturile pe reţelele sociale, dece este important să fie protejată reputația pe Internet, dar şi ce înseamnă viruşii cibernetici sau drepturile de autor. Totodată, a doua parte a instruirii a fost dedicată tehnicilor de predare a subiectului „Promovarea unui Internet mai sigur pentru copii”.

Cristina, una dintre voluntare, a spus că prezenţa sa în faţa altor copii, pe care o să-i ajute să înţeleagă cum să navigheze în siguranţă pe Internet, o va face să se simtă utilă. „Voi face tot posibilul ca după întâlnirile cu elevii, aceştia să poată evita cazurile de hărţuire online şi escrocii, să îşi poată securiza conturile pe reţelele sociale şi să ştie unde pot raporta un abuz”, susţine tânăra.

Instruirea a avut loc în cadrul Programului „De la Egal la Egal”, al Centrului Internaţional „La Strada”. Astfel, cei care au fost câteva zile în calitate de învăţăcei, în continuare vor fi instructori pentru semenii lor, în domeniul siguranţei online. Până în prezent Centrul Internaţional „La Strada” a instruit zece grupuri de tineri disponibili să meargă voluntar în şcoli şi licee pentru a le vorbi elevilor cum să nu ajungă victime ale violenţei în familie, ale traficului sau victime ale abuzurilor online.

Foto simbol: lifewire.com

Share:

Articole recomandate