Un sistem nou de sporire a siguranței la trafic – implementat pentru prima dată în Republica Moldova

Un sistem nou de sporire a siguranței la trafic – implementat pentru prima dată în Republica Moldova

Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat că în Republica Moldova va fi implementat pentru prima dată un nou sistem de sporire a siguranței la trafic, scrie tvrmoldova

„Pentru îmbunătățirea nivelului de siguranță și confort la trafic, în premieră în Republica Moldova, sunt montate atenuatoare de impact de tip „Demfer” pe drumul național R3 Chișinău – Hâncești – Cimișlia – Basarabeasca – frontiera cu Ucraina, km11 și pe drumul R6 Chișinău – Orhei – Bălți, km 26+300”, precizează ASD.

Potrivit instituţiei, atenuatorii de impact se montează pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a coliziunilor frontale ale autovehiculelor. Scopul constă în protejarea pasagerilor vehiculelor, în momentul părăsirii drumului și ciocnirii cu un obiect rigid aflat în afara părții carosabile.

Sistemul „Demfer” este proiectat cu scopul de a absorbi treptat energia cinetică a vehiculului, în momentul coliziunii, determinând, astfel, o oprire controlată, care poate duce la evitarea ciocnirii cu obstacolul, menținând în același timp o cantitate limitată de decelerație asupra ocupanților vehiculului.

Lucrările sunt finanțate din mijloacele fondului rutier.

 

 

 

Sursa foto: ASD
 

 

 

Adaugă comentariu