Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un tânăr îşi va petrece următorii 12 ani în închisoare pentru trafic de copii

Un tânăr îşi va petrece următorii 12 ani în închisoare pentru trafic de copii

Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, a condamnat un tânăr din Drochia cu vârsta de 21 de ani la 12 ani închisoare pentru trafic de copii şi proxenetism, scrie tvrmoldova.md

Tânărul îşi recunoaşte vinovăţia, iar potrivit legii, este aplicată procedura simplificată, cu o pedeapsă redusă, care exclude detenţiunea pe viaţă. Urmare a solicitărilor prezentate de cinci victime, instanţa de judecată a dispus încasarea de către acestea din partea inculpatului a câte 20.000 lei cu titlu de prejudiciu moral, din cele 100.000 lei solicitate de către fiecare.
 
Potrivit declaraţiilor acestuia şi ale victimelor, faptele au avut loc în Chişinău, în perioada septembrie-decembrie 2021, atunci când tânărul condamnat le convingea pe adolescentele cu care intra în contact direct sau prin recomandare să presteze servicii sexuale.
 
Acestea provin din familii cu situaţie financiară precară şi, deci, erau vulnerabile, mai ales că învinuitul le subordona psihologic şi pretindea că le oferă protecţie. Victimelor le reveneau 50% din remunerarea de 500-700 lei per client în urma unui raport sexual de jumătate de oră sau acelaşi procentaj din remunerarea de 1000-3000 lei pentru o oră.
 
Acestea aveau vârste cuprinse între 15 şi 17 ani şi au fost identificate în Chişinău, Căuşeni şi Ungheni. Astfel, minorele au rămas fără supraveghere părintească, ceea ce le-a făcut şi mai vulnerabile. A şasea victimă avea vârsta de 18 ani şi a fost determinată să practice prostituţia în perioada iunie-august curent. Aceasta, la rândul ei a recomandat contactarea de către învinuit a unora din minorele traficate.
 
Inculpatul şi complicii săi, pe care tânărul îi controla în calitate de conducător, le cazaseră pe victime în diferite apartamente închiriate, în Chişinău. Anunţurile de prestare a serviciilor sexuale erau publicate pe internet, iar prestarea avea loc atât în apartamente, cât şi la destinaţiile solicitate de clienţi, unde acestea erau transportate cu maşini închiriate în acest scop.
 
Activitatea de prestare a serviciilor era strict monitorizată de persoanele împuternicite să le asigure paza şi să le transporte către clienţi. Astfel, aceştia calculau atât timpul petrecut cu fiecare client, cât şi venitul generat de fiecare victimă separat. Mai mult decât atât, în multe cazuri unele victime erau lăsate şi fără cei 50% din remunerarea primită de la clienţi.
 
Anterior, procurorii PCCOCS anunţaseră despre faptul că i-au trimis pe banca acuzaţilor şi pe complicii acestuia, iar instanţa de judecată urmează să se pronunţe, timp în care potrivit legii aceştia se prevalează de prezumţia nevinovăţiei.

 

 

Sursa foto: stiri.md

Share:

Articole recomandate