Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Vladimir Putin a avut o copilărie cumplită. De la „copilul minune” a devenit președintele orbit de putere

Vladimir Putin a avut o copilărie cumplită. De la „copilul minune” a devenit președintele orbit de putere

Liderul rus este în centrul atenției în întreaga lume, după ce a decis să invadeze Ucraina. Odată cu tensiunea instalată în urma primelor zile de război ies la iveală informații necunoscute despre copilăria lui Vladimir Putin, scrie suntmamica.ro 

Putin s-a născut pe 7 octombrie 1952 la Leningrad, în prezent Sankt Petersburg, orașul care a fost asediat timp de 900 de zile în cel de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit Mirror, primul război dus de liderul rus a fost în copilărie, împotriva șobolanilor care mișunau în blocul în care acesta locuia.

Vladimir Putin a avut o copilărie pe care și-a trăit-o în sărăcie

„Erau zeci de șobolani la intrarea în bloc. Eu și prietenii mei obișnuiam să-i urmărim cu bețe”, își amintea președintele rus.

„Odată am văzut un șobolan uriaș și l-am urmărit pe hol, până l-am împins într-un colț. Nu avea unde să fugă. Dintr-o dată, însă, s-a întors și a încercat să mă atace. Am fost uimit și speriat. Din fericire, însă, am fost mai rapid decât el. Am fugit și i-am trântit ușa. Acolo, pe palier, am învățat ce înseamnă să fii încolțit”, a adăugat el.

Tatăl lui Vladimir Putin a luptat în Al Doilea Război Mondial, iar mama lui, Maria, a fost la un pas să-și piardă viața din cauza foamei.

„La un moment dat, mama a leșinat de foame. Oamenii au crezut că a murit și au întins-o lângă alte corpuri neînsuflețite. Din fericire, însă, ea s-a trezit la timp”, povestea președintele rus.

Totodată, tatăl lui Vladimir Putin a fost unul dintre cei patru oameni care s-au întors în viață din război. 28 de oameni au plecat din unitatea, dar numai patru dintre ei au revenit acasă. Din cauza rănilor provocate de schije, el a șchiopătat toată viața.

Vladimir Putin a fost, însă, un „copil-minune”, care a apărut mai târziu în viața părinților săi, care însă nu o duceau prea bine. Locuința lor sărăcăcioasă era împărțită cu alte două familii. „Nu aveau apă caldă, nu exista cadă. Toaleta era oribilă. Era foarte frig, îngrozitor”, își amintea Vera Dmitrievna, fosta profesoară.

„Părinții lui Putin lucrau aproape non-stop, mama lui cu muncă necalificată, iar tatăl său la o fabrică. Vladimir Putin era adesea agresat, cel puțin până când a început să studieze Sambo, o variantă a artelor marțiale”, a adăugat Masha Gessen, care explica că acesta „era foarte, foarte ambițios”, povestea Masha Gessen, autoarea cărții ”The Man Without A Face: The Improbable Rise Of Vladimir Putin”.

Share:

Articole recomandate