Odoraș.

Odoraș.

Top 10 alimente foarte benefice pentru copii

Top 10 alimente foarte benefice pentru copii

Alimentația și a maturilor, și a copiilor trebuie să fie echilibrată și să conțină cât mai multe produse benefice. În articolul care urmează am selectat 10 alimente foarte benefice anume în alimentația copiilor.

1. Nuci și pasta de nuci.

Nucile sunt printre alimentele cu potențial alergic, dar conform ultimelor cercetări ale Academiei americane de alergie, astmă și imunologie, acestea sunt inofensive pentru copiii de peste 6 luni care deja au în alimentație cereale, fructe și legume. Deci nu excludeți nucile din alimentația micuților căci sunt o sursă extraordinară de microelemente. Copiilor mici sau chiar până la 5 ani nu li se dau nuci, bebelușii nu le pot mânca, iar cei de 2-5 ani se pot îneca, însă puteți utiliza pasta de nuci în alimentația lor.

2. Ouă.

Ouăle sunt practic mâncarea ideală pentru copiii care au trecut la diversificare, acestea conțin acid folic, vitaminele A și D, proteine etc.. De la luna a 8-a sau a 9-a copilul poate mânca ou fiert tare sau omletă.

3. Unt.

Nu vă fie frică de grăsimi – beneficiul acestora în dezvoltarea creierului ș ia sistemului nervos la oameni s-a demonstrat demult.

4. Fasole și linte.

Aceste boboase sunt bogate în proteine și în microelemente precum mangan, fier, acid folic și zinc.

5. Pește.

Introduceți în alimentația copilului somon, sardine, hering și ton. Aceste tipuri de pește conțin grăsim saturate care ajută la dezvoltarea ochilor și creierului.

6. Ierburi și condimente.

Până a începe să hrăniți copilul cu mâncarea pentru toată familia, puteți să-i puneți acestuia în mâncarea sa condimente. Astfel îl deprindeți cu viitoarele mese. Însă nu exagerați, condimentele precum ardeiul mai bine le lăsați pentru când va fi mai mare.

7. Tofu.

Se recomandă introducerea în alimentația copiilor de peste 1 an. Dar acest produs are potențial alergic și e bine să fiți atenți. Tofu conține multă proteină, zinc și fier.

8. Pâine și biscuiți din grâu.

Unii părinți preferă să excludă din alimentația copiilor produsele cu gluten încercând astfel să evite pe viitor apariția intoleranței la gluten. Însă unele studii demonstrează că lipsa glutenului din alimentație ar putea duce la dezvoltarea acestei boli autoimune. Așa că ar fi bine să-i oferiți copilului dimineața terci din cereale, biscuiți și pâine din grâu.

9. Iaurt fără adaosuri.

O cutiuță de iaurt cu adaos de fructe poate conține până la 3 lingurițe de zahăr. Este o cantitate mult prea mare și cel mic va face dependență de zahăr. Până la 1,5 ani se recomandă a-i da copilului iaurt natural cu grăsimea de peste 2% deoarece jumătate din caloriile consumate copilul trebuie să le primească din grăsimi.

10. Carne roșie.

Microelementele precum zinc și fier se absorb mai ușor din carne roșie decât din cereale. Pentru o digerare mai bună, carnea roșie trebuie să se ofere împreună cu fructe sau legume bogate în Vitamina C, cum ar fi chifteluțe cu sos de tomate.

 

Informații și foto: parents.ru

Share:

Articole recomandate