Top 5 sfaturi pentru părinți de la Alfie Kohn, autorul celei mai populare cărți de parenting

Top 5 sfaturi pentru părinți de la Alfie Kohn, autorul celei mai populare cărți de parenting

Alfie Kohn, autorul uneia dintre cele mai populare cărți pentru părinți „Parenting necondiționat”, este considerat un guru în ale meseriei de părinte, mai ales ca s-a „specializat” exercitandu-și rolul de tată. În articolul nostru găsiți 5 sfaturi ale lui privind creșterea copiilor: 

1. Odată cu cele 1001 de probleme întâlnite în viața de familie, alegerea noastră trebuie luată între a controla și a învăța, între a crea o atmosferă de neîncredere și una de încredere, între a oferi un exemplu de putere și a ajuta copiii să învețe responsabil, între o rezolvare rapidă și una orientată către efecte pe termen lung. 

2. Ceea ce simțim pentru copiii noștri nu este la fel de important precum felul în care ei percep ceea ce simțim pentru ei și ceea ce simt ei din felul nostru de a-i trata. 

3. Cu cât ne dorim mai mult ca micuții noștri să fie: a) mereu încântați să învețe lucruri noi, numere și idei; b) să se mulțumească cu ce este ușor și simplu și c) să devină gânditori sofisticați; cu atât ar trebui să facem totul pentru a-i ajuta să uite de notele de la școală.

4. Independența este folositoare, însă compasiunea, grija și comportamentul se ofilesc într-o cultură unde fiecare persoană este responsabilă doar pentru sine.  

5. Părinții necondiționați vor să știe cum să facă altceva în afară de a amenința și a pedepsi. Ei nu văd relația cu copiii ca o competiție, astfel încât scopul lor este de a evita bătăliile, nu de a le câștiga. 

 

Sursa: parinti.acasa.ro; livelib.ru; parentingwithaspark.com

Adaugă comentariu