6 sfaturi fără rost, pe care mămicile nu vor să le audă
- 2022-05-05
- 992
Nu există mamă care să nu primească sfaturi nesolicitate despre cum să-și crească bebelușul, măcar cel puțin o dată în viață. Vecinii, rudele și prietenii sunt dornici să-și împărtășească experiențele și opiniile despre creșterea și îngrijirea unui bebeluș. În același timp, cei mai mulți dintre ei nu iau în considerare faptul că o metodă care a funcționat cu un anumit bebeluș poate să nu funcționeze și cu bebelușul tău, scrie suntmamica.ro
Iată câteva sfaturi enervante, pe care proaspetele mămici le primesc cel mai des de la persoanele din jur:
Dormi și tu în timp ce doarme bebelușul
Nu. Proaspetele mămici nu pot dormi în timp ce doarme bebelușul lor. Au atâtea treburi de rezolvat. Cineva trebuie să se ocupe și de spălatul hainelor, a vaselor, de curățenie în casă… și dacă mai rămâne timp, și de pregătirea mesei.
Mamele nu sunt doar persoanele care îngrijresc bebelușii, ci sunt persoanele care îngrijesc întreaga casă și familie.
Trebuie să mănânci mai mult pentru ca laptele tău matern să fie bogat în grăsimi
Nu trebuie să mănânci cât pentru 2 persoane ca laptele tău matern să aibă suficiente grăsimi. Trebuie doar să ai o dietă echilibrată și variată.
Învață-ți copilul să împartă lucrurile cu ceilalți ca să nu devină o persoană egoistă
Adulții le cer adesea copiilor să-și împartă jucăriile cu ceilalți copii, fără să se gândească la faptul că-i încalcă limitele. Dacă micuțul tău nu are chef să-și împartă jucăria cu un alt copil, respectă-i decizia.
Cel mai probabil nici nu te-ai dezmeticit bine de la nașterea primului tău copil și deja persoanele din jurul tău îți spun că ar trebui să-l faci și pe al doilea. Poate fi ceva mai enervant de atât?
Bebelușul ar trebui să doarmă la el în pătuț
Pentru unele mămici, este mult mai confortabil să doarmă cu bebelușul în pat, însă unele persoane nu înțeleg lucrul acesta. Tot ceea ce contează este să faci ce simți și ce crezi că este cel mai potrivit pentru tine.
Ar trebui să-ți înveți copilul să folosească olița
Fiecare copil se dezvoltă în ritmul său și cu siguranță va învăța să dobândească anumite abilități până la o vârstă anume. Folosirea oliței nu a ajutat pe nimeni să devină vreun geniu.