Topul celor mai populare nume puse copiilor în ultimii 100 de ani

Topul celor mai populare nume puse copiilor în ultimii 100 de ani

Organizația americană The United States Social Security a făcut un top al celor mai frecvente nume puse copiilor la nivel mondial în ultima sută de ani. Vă propunem să vedeți mai jos care nume sunt preferate de părinți.

Top 5 cele mai populare nume de fete din ultimii 100 ani

Maria. Deși popularitatea i-a scăzut în ultimii ani, numele Maria sau Mary a fost pe primul loc în topul preferințelor părinților timp de nici mai mult nici mai putin de 28 de ani!

Linda. Începând din 1947, numele Mary este detronat de Linda, care și-a menținut popularitatea timp de 6 ani, ca apoi Maria să redevină cel mai popular nume dat fetițelor, pentru alți 8 ani.

Lisa a devenit preferatul părinților pentru fetițe începând din 1962.

Jennifer. Din anul 1970 numele Jennifer a prins o puternică popularitate, nemaifiind detronat timp de 14 ani.

Jessica. 15 ani mai tarziu, din 1985, numele Jessica capătă mai multă popularitate și devine preferatul părinților.

Ashley. În 1991, numele Jessica este detronat de Ashley pentru doar doi ani consecutiv, pentru ca apoi Jessica să revină în forță pentru alți 3 ani.â

Emily. Din 1996 până în 2007, deci pentru 11 ani, numele Emily a devenit cel mai popular nume de fată.

Emma. În 2008 numele Emma și-a făcut debutul în topul celor mai populare nume de fete, fiind apoi brusc depășit, un an mai târziu, doar pentru a reveni în 2014.

Isabella a fost numele care a detronat numele Emma, fiind în top 2 ani la rând.

Sophia. Cu toate variațiile lui, numele Sophia (Sofia/Sophie etc.) a devenit cel mai dorit de către părinții de fetițe începând cu 2011.

 

Top cele mai populare nume de băieți din ultimii 100 de ani:

John. Cum era de asteptat, John sau Juan, Jean sau Ion, este unul din cele mai populare nume din lume, iar asta încă din 1918.

Robert. Mai apoi, 15 ani la rând în topul numelor preferate de către părinți a stat numele Robert.

James. Începând din anul 1940, numele James a căpătat mai multă popularitate și s-a poziționat pe primul loc în topul preferințelor 12 ani la rând, până în 1952.

Michael. Începând din anul 1954, numele Michael (cu echivalentul Mihai, în română) a devenit favoritul părinților de băieți, rămânând pe prima poziție timp de 44 de ani.

Jacob. De-abia din anul 1999, numele Michael a fost detronat de Jacob, echivalentul românescului Iacob, un nume ce urma să fie cel mai popular printre băieței până în anul 2012.

Noah. În 2013 numele Jacob a fost înlocuit în top de un alt nume cu puternică simbolistică în creștinism, Noah, echivalentul românescului Noe.

Liam. Noah a rezistat în top până în anul 2017, când Liam l-a detronat, acesta fiind la rândul său o prescurtare a clasicului William.

 

Sursa: ssa.gov

Adaugă comentariu