Acerumen

Cauzele de ce bebelușul cere foarte des sânul

Cauzele de ce bebelușul cere foarte des sânul

Atunci când nu nou născut, indiferent de cât de des este hrănit, cere mereu sânul, i se provoacă un disconfort suplimentar proaspetei mămici. Femeia nu poate stabili un program normal de alăptare, dar nici nu-și poate gestiona corect propriul timp.

Însă solicitarea prea deasă a sânului are mai multe cauze:

- Foame. În prima perioadă lactația nu este stabilă și chiar dacă micuțul suge mult și intens, s-ar putea ca el să nu să se sature.

- Contactul cu mama. În primele 3 luni de viață, nou născutul simte o necesitate mai mare de a fi foarte aproape de mamă. De aceea posibil că cere sânul foarte des anume fiindcă doar în timpul alăptării simte acest contact.

- Dureri. Și atunci când are dureri micuțul poate cere anume sânul acesta fiind și un mod de alinare.

- Agitație și disconfort psihologic. Pentru a se liniști copilul de asemenea solicită mai des sânul.

 

Ce e de făcut?

În primul rând trebuie să stabiliți care este cauza exactă. Respectiv, urmează să acționați reieșind din care este cauza. Dacă micuțul simte foame, este cazul să vă consultați cu un specialist pe lactație ca să o sporiți sau să vedeți cu ce completați alimentația lui. La fel analizați și celelalte cauze posibile.

Treptat copilul va vedea sânul doar ca o sursă de mâncare și nu-l va mai solicita decât atunci când va dori să mănânce. Însă dacă micuțul solicită sânul foarte des doar din cauza capriciilor, atunci părinții vor trebui să insiste ca să-l dezvețe de un astfel de comportament.

 

Informații și foto: vskormi.ru

Adaugă comentariu