Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Arsurile solare în sarcină: riscuri și tratament

Arsurile solare în sarcină: riscuri și tratament

Deși soarele oferă vitamina D, de care organismul nostru are nevoie, arsurile solare în timpul sarcinii sunt foarte riscante. Și asta nu numai din cauza probabilității de a dezvolta cancer de piele, ci și din cauza deshidratării și epuizării rezervelor de acid folic. La randul lor, aceste afectiuni repetate tind să favorizeze îmbatrânirea prematură a pielii.

Riscurile arsurilor solare, în sarcină

Modificările hormonale din timpul sarcinii fac pielea mai sensibilă și, prin urmare, se poate arde mai ușor la soare. În plus, suprafața pielii este mai susceptibilă la hiperpigmentare atunci când este expusă la razele ultraviolete.

Expunerea la soare poate chiar drena fluide din organism și poate declanșa deshidratarea sau creșterea temperaturii corpului. O publicație din 2018 a concluzionat că lipsa de lichide poate duce la stres și contracții premature, în timp ce incapacitatea organismului de a-și regla temperatura poate genera febră.

Un alt risc de expunere la soare este descompunerea acidului folic din organism. Acest lucru este implicat în probabilitatea de malformații congenitale și în dezvoltarea neurologică a bebelușului.

Precauții pentru arsurile solare, în timpul sarcinii:

Deși sunt cunoscute riscurile pe care le pot provoca arsurile solare în timpul sarcinii, unele femei aleg să se expună la soare pentru a se bronza. În acest caz, cel mai bine este să iei măsurile de precauție și măsurile necesare pentru a-ți proteja pielea.

Evită expunerea la soare la anumite ore

Este indicat să încerci să nu te expuni la soare între orele 10 și 15, când razele ultraviolete sunt foarte puternice și dăunătoare. Totuși, dacă trebuie să fii în aer liber, caută spațiile umbrite create de copaci.

Folosește protecție solară

Optează pentru creme de protecție solară puternice, cu spectru larg, care protejează împotriva razelor UVA și UVB, care au un SPF de cel puțin 50 și sunt rezistente la apă. Aplicarea trebuie făcută la fiecare două ore în caz de expunere continuă la soare sau la ieșirea din apă.

În plus, este recomandat să folosești protecție solară care nu conține oxibenzonă, deoarece este ușor absorbită prin piele și a fost asociată cu diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială și bolile coronariene.

Hidrateaza-te în mod adecvat

Bea suficientă apă, pentru că menține corpul rece și ajută la prevenirea creșterii temperaturii corpului. Căldura excesivă poate acționa destul de repede și poate deshidrata femeile însărcinate. Prin urmare, consumul de lichide din abundență este esențial pentru a menține organismul hidratat și pentru a preveni contracțiile excesive sau travaliul prematur.

Tratarea arsurilor solare, în timpul sarcinii:

Ca și în cazul protecției solare, femeile însărcinate ar trebui să fie precaute cu privire la ceea ce aplică pe piele, pentru a trata arsurile solare. Iată ce trebuie să faci, dacă ai de-a face cu arsurile solare:

Fă un duș rece

Pielea arde și doare pentru că a fost supraîncălzită și arsă, atunci când a fost expusă prea mult timp la soare. Prin urmare, a face un duș rece oferă o ușurare temporară a acelei senzații de arsură.

Aplică decongestionante

Unul dintre cele mai cunoscute decongestionante este aloe vera, care este sub formă de gel, cremă sau ulei pur. În plus, planta de aloe vera este eficientă și în tratarea diferitelor iritații ale pielii.

Hidratează-te

Conform recomandărilor recente ale Asociației Academiei Americane de Dermatologie, consumul de cantități suficiente de apă nu numai că ajută la prevenirea deshidratării organismului, dar ajută și la recuperarea acestuia. Prin urmare, încercarea de a bea cel puțin doi litri de lichid pe parcursul zilei este o opțiune bună pentru prevenire și tratament. 

Sursa: suntmamica.ro 

Share:

Articole recomandate