Acerumen

Demonstrat: Laptele matern poate trata cancerul

Demonstrat: Laptele matern poate trata cancerul

Despre multitudinea de beneficii pe care le are laptele matern se știe de foarte mult timp, însă, recent, oamenii de știință din Suedia au descoperit că acesta mai conține o substanță numită Hamlet care poate omorî celulele canceroase. În așa fel, substanța ajunge în celulele bolnave fără a afecta celulele bune, ceea ce înseamnă că noul tratament nu mai are efectele adverse ale chimioterapiei.

Profesor Svanborg, imunolog la Lund University din Suedia, a făcut această descoperire absolut întâmplător în timp ce făcea anumite studii legate de antibiotice.

„Căutam noi agenți anti microbieni, iar laptele matern este o sursă foarte bună în acest sens. În timpul unui experiment am avut nevoie de celule umane și bacterii și am ales celulele canceroase. Spre surprinderea noastră, când am adăugat componenta din laptele matern, tumorile canceroase au murit, povestește profesorul.

Ulterior, au fost făcute numeroase studii pe pacienți diagnosticați cu cancer la vezică, care au avut rezultate promițătoare. Ca prin minune, oamenii care au primit tratamentul cu Hamlet au început să producă anticorpi într-un interval de câteva zile.

Cercetătorii sunt de părere că componenta din laptele matern, poreclită Hamlet, va ajuta de asemenea și persoanele care suferă de cancer cervical sau de colon. Cel mai important este că noul tratament nu afectează în nici un fel celulele sănătoase din organismul uman. 

Foto: medaboutme.ru; Video: youtube.com; Informații: totuldespremame.ro

Adaugă comentariu