Acerumen

Nu există nicio regulă bisericească despre când să încetăm alăptarea

Nu există nicio regulă bisericească despre când să încetăm alăptarea

Canoanele bisericești nu se referă nicicum la alăptare și înțărcare și nu există nicio regulă bisericească privind la când și unde să alăptăm, și când să înțărcăm copilul. Despre aceasta a vorbit Ion Andronache, activist și vlogger ortodox.

Ion Andronache, care este și tatăl a 3 copii, menționează că foarte multe așa-zise informații despre alăptare și înțărcare sunt doar mituri și superstiții. Astfel, nici un preot nu-i va spune unei mame că nu are voie să înțarce copilul în post. Totodată, alăptarea nu este ceva rușinos, și dacă un bebeluș cere mâncare când sunteți la biserică nu trebuie să vă intimideze cei din jur să nu-l alăptați, căci chiar în biserică este icoana unde Maica Domnului îl alăptează pe Isus.

La fel este o superstiție că bebelușul nu trebuie alăptat înainte de împărtășanie și e o prostie mare să țineți un copil de câteva luni flămând mai multe ore la rând.

Nu este adevărată nici vorba precum că-i veți lua norocul copilului sau va deochea la maturitate dacă decideți să reluați alăptarea după ce ați făcut o tentativă să-l înțărcați.

Ion Andronache a subliniat că întrebările despre alăptare și înțărcare nu țin de preoți, ci de medicii pediatri și de specialiști, iar mamele nu trebuie să se simtă prost când decid să alăpteze în public, chiar dacă cei din jur se arată indignați.

Vedeți în video mai jos ce mai spune Ion Andronache la acest subiect:

 

Foto simbol: vseprorebenka.ru

Adaugă comentariu