Sfaturi utile pentru mame: Înțărcarea blândă este cea mai bună soluție
- 2022-02-09
- 1238
Dacă la începutul alăptării principala grijă a mamei este să-și crească producția de lapte, vine un moment când e necesară înțărcarea. În cât timp se oprește lactația este o întrebare mai rar discutată, dar plină de nuanțe de care mama trebuie să țină cont, transmite totuldespremame.ro
Motivele pentru care mamele decid să-și înțarce bebelușii sau decid să nu alăpteze deloc sunt individuale. Varianta ideală, atât pentru mamă cât și pentru copil, este înțărcarea treptată. Atunci și corpul are răgazul să se adapteze noilor schimbări, iar cantitatea de prolactină, responsabilă cu producția laptelui scade puțin câte puțin. Câțiva factori influențează în cât timp se oprește lactația. Printre cei mai importanți sunt: vârsta bebelușului și cât de mult lapte produce corpul mamei. Astfel, la întrebarea ”în cât timp se oprește lactația” răspunsul poate fi: în câteva zile sau săptămâni, dar nu sunt rare cazurile când la apăsare pe mamelon sânii mai scot câteva picături de lapte și la câteva luni de la înțărcare.
Dacă e necesară suprimarea lactației într-un timp mai scurt, țineți cont de faptul că înțărcarea bruscă poate fi inconfortabilă și poate duce la infecții sau alte probleme medicale.
În cât timp se oprește lactația: reguli generale
- Purtați un sutien de susținere care vă ține sânii la locul lor.
- Dacă sânii se întăresc, scoateți puțin lapte cât să atingeți un nivel de confort, dar fără să insistați foarte mult, pentru a nu stimula producția.
- Evitați stimularea sânilor.
- Beți suficiente lichide
Remedii care ajută la suprimarea lactației: Plante
Ce trebuie spus de la bun început, este că nu există studii concludente care să confirme eficiența ceaiurilor din plate. De asemenea, nu există studii care să ne asigure că este inofensiv consumul acestor ceaiuri cât timp copilul încă este alăptat. Totuși, există câteva ceaiuri pe care ”înțelepciunea populară” le recomandă pentru a grăbi secarea izvorului de lapte. Printre acestea se numără ceaiul de salvie, mentă, pătrunjel, castan sau iasomie. De asemenea, uleiul de mentă și flori de iasomie pot fi aplicate și local.
Frunzele de varză
Frunzele de varză pot ajuta la reducerea umflăturilor pe măsură ce scade cantitatea de lapte. Acestea sunt, de asemenea, utilizate pentru a reduce simptomele de angorjare. Și în acest caz, sunt necesare mai multe studii.
Medicamente
În cazul medicamentelor, țineți cont că recomandarea medicului este de primă importanță. Nu luați niciun preparat fără un consult medical înainte.
Pastilele contraceptive care conțin estrogen
În timpul alăptării de regulă medicul prescrie contraceptive fără estrogen. Unul dintre efectele estrogenului este să reduce fluxul laptelui și astfel, contraceptivele care îl conțin pot avea și acest efect suplimentar.
Sursă foto: reginamaria.ro