Acerumen

Știi care este cel mai benefic lapte pentru bebeluș după cel matern?

Știi care este cel mai benefic lapte pentru bebeluș după cel matern?

Alăptarea la sân reprezintă alimentația ideală pentru un bebeluș. Dar există anumiți factori care afectează lactația și astfel fac imposibilă alăptarea. Specialiștii au analizat ce tip de lapte, după cel matern, este cel mai potrivit pentru alimentația bebelușului. În contextul în care majoritatea felurilor de lapte praf utilizat în alimentația copilașilor este produs în baza laptelui de vacă sau a celui de capră, experții au constatat că laptele de capră este mai bun.

În continuare află care sunt plusurile laptelui de capră și beneficiile acestuia asupra sănătății micuțului.

Proteinele. În laptele de capră se conțin altfel de proteine decât în cel de vacă. Acestea sunt mai ușor de digerat, respectiv amestecurile pe bază de lapte de capră sunt mai ușoare pentru stomăcelul bebelușului.

Grăsimile. Pentru digerarea grăsimilor din laptele de capră nu este nevoie de fermenții secretați de pancreas. Grăsimile sunt absorbite mai ușor de intestinul copilului, respectiv acesta nu este traumatizat.

Microelementele. Mai multe studii au demonstrat că din amestecurile pe bază de lapte de capră se absoarbe mai ușor fierul – microelement esențial pentru transportarea oxigenului către creier.

 

Important:

- Amestecul pe bază de lapte de capră nu este considerat ca tratament și se oferă copiilor sănătoși. Totuși, s-a observat că micuții hrăniți cu astfel de amestecuri adaugă mai bine în greutate decât cei hrăniți cu amestecuri din lapte de vacă.

- În 1% din cazuri se întâmplă ca micuțul să dezvolte intoleranță și la laptele de vacă și la cel de capră. Înainte de a-i schimba alimentația ar fi bine să consulți un specialist.

 

Informații: parents.ru

Foto: grudnoevskarmlivanie.ru

Adaugă comentariu