Acerumen

Numai după ce a devenit mamă şi-a descoperit pasiunea vieţii

Numai după ce a devenit mamă şi-a descoperit pasiunea vieţii

 

E mămică a doi băieţi logofeţi - unul de trei ani, iar altul de doar patru luni, şi de curând şi-a descoperit o mare pasiune pentru frumos şi anume, pentru decorul evenimentelor pentru copii. Elena Sclifos ne dovedeşte, încă o dată, că maternitatea e cea care poate inspira la maximum o femeie şi îi poate aduce împlinire nu doar sufletească, ci şi profesională.

Primul decor pe care l-a creat a fost chiar pentru băieţelul ei mai mare, Ionel, pentru petrecerea de botez. A visat mereu la o cumetrie în stil maritim şi pentru că agenţiile îi cereau un preţ mult prea exagerat, şi-a spus că îşi va decora petrecerea cu propriile puteri. A adunat tot felul de obiecte potrivite stilului, soţul a ajutat-o la detaliile tehnice şi, în final, dorinţa ei a prins contur şi a luat note marinăreşti.

 

Au urmat solicitări de decor de la cumetri şi rude, iar acum au început să apară primele comenzi din „afară”. Deocamdată a creat decoruri doar pentru petreceri pentru copii, cumetrii şi sesiuni foto, însă în această toamnă are o nouă provocare – decorul unei nunţi.

Vorbeşte cu drag şi pasiune despre ceea ce face. Spune că această activitate o umple de inspiraţie şi îi aduce multă împlinire. Învaţă, se informează despre tendinţe şi culori, iar cu fiecare nou decor se străduie să fie tot mai bună.

Soţul o susţine în toate, iar picii îi sunt de ajutor. Ionel, băiatul cel mare o laudă şi o ajută la „meşterit”, iar cel mic, Ilieş, de doar câteva luni, o ajută prin faptul că e foarte cuminţel şi liniştit. Totuşi, soţul ei este cel mai mare susţinător, dar şi cel mai mare critic. El o ajută la detaliile tehnice – carcase, arcuri şi cutii, tot el vine cu idei şi critici, iar când e nevoie, stă cu picii, cât mama creează frumuseţi pentru petrecerile altor odoraşi.

 

În „depozitul” ei găseşti o mulţime de piese creative, deşi şi-a descoperit pasiunea de doar câteva luni. Pentru fiecare comandă investeşte timp, bani, materiale. Ştie că cheltuielile nu se recuperează imediat şi că trebuie să înveţe şi să crească mult, iar fiecare experienţă o ia ca pe o nouă lecţie.

Visează la un atelier de muncă mai spaţios, la comenzi noi şi creative şi la o dezvoltare armonioasă a proiectului. Şi ştie că aşa va fi, cu efort, încredere şi inspiraţie. A experimentat o mulţime de idei până acum – de la stilul maritim, la cel naţional moldovenesc, de la Mickey Mouse la desenul animat Troli sau Smurfies, de la fluturaşi până la stilul clasic.

 

Preţurile sunt mai mult decât bune şi chiar pentru orice buzunar. Decorul pentru o cumetrie este în jur de o mie de lei, iar pentru o petrecere mai mică sau o sesiune foto chiar mai puţin. Pe lângă decorul pentru întâmpinarea oaspeţilor şi pentru fotografii, Elena face şi plicuri, elemente pentru înfrumuseţarea şi numerotarea meselor etc.

Colaborarea cu Odoraş a fost o bună experienţă. În cadrul Şezătorilor Mamelor şi a Festivalului Gravidelor, Elena Sclifos a creat mai multe decoruri pentru fotografii. Mămica spune că pentru ea a fost (şi continuă) să fie o experienţă frumoasă şi o provocare, căci de fiecare dată a trebuit să găsească noi idei, conform stilului fiecărei ediţii.

 

Motivaţia şi hotărârea ei inspiră şi îţi dai seama că, atât timp cât îţi doreşti ceva foarte mult, poţi începe de la zero, dar să răstorni munţii şi să obţii ceea ce îşi doreşti. Noi îi dorim mult succes! Iar dacă vrei să urmăreşti activitatea creativă a Elenei sau, de ce nu, să o inviţi să creeze o poveste la evenimentul tău de familie, contacteaz-o la 068790344 sau pe pagina ei de facebook

Decor: Elena Sclifos; Foto: Arhiva personală

Adaugă comentariu