Acerumen

De ce le este interzis ceaiul bebelușilor

De ce le este interzis ceaiul bebelușilor

Dieteticiana Chris Cashin, purtătoare de cuvânt la Asociaţia Dietetică Britanică, avertizează că micuţii nu ar trebui să bea ceai, deoarece acest lucru poate interfera cu absorbţia fierului.

Ceaiul conţine compuşi numiţi polifenoli, care se lipesc de fier, ceea ce face mai greu pentru corpul nostru să-l absoarbă”, explică ea. Deficienţa de fier cauzează simptome precum oboseală şi letargie şi poate face concentrarea mai dificilă.

Bebeluşul are nevoie de cantitatea corectă de fier pentru o creştere şi dezvoltare sănătoase. Fierul în organism este folosit pentru a ajuta la aprovizionarea cu oxigen a corpului şi este, de asemenea, un element esenţial în dezvoltarea şi funcţionarea creierului. Copiii care nu primesc suficient fier pot avea, pe termen lung, probleme cu învăţatul. Pentru copiii mici, acest lucru poate însemna o întârziere în etapele de dezvoltare.

Dar cofeina din ceai este cel mai mare motiv de îngrijorare. Pe lângă faptul că este un stimulent, împiedică absorbţia fierului şi a vitaminei C, şi, de asemenea, inhibă absorbţia calciului.

Consumul a cel puţin două ceşti de ceai pe zi poate scădea capacitatea organismului de a absorbi calciul. Aceasta nu ar fi o problemă, dacă sunteţi un adult cu o dietă sănătoasă şi echilibrată, dar poate deveni o problemă dacă este vorba de un copil în stadiul de creştere rapidă.

 

Sursa: totuldespremame.ro

Adaugă comentariu